Política

Albiol admet que no li agrada la decisió del TC però l'acata

El líder del PPC diu que el què els diferencia dels sobiranistes és que acaten les “resolucions judicials”

El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, ha admès aquest dijous que als populars catalans no els agrada que el Tribunal Constitucional decideixi permetre el ple del Parlament que debatrà la moció secessionista, però acataran aquesta resolució, “com no podia ser d'una altra manera”. 

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat aquesta tarda per unanimitat la suspensió cautelar de la tramitació de la moció independentista de Junts pel Sí i la CUP al Parlament, tal com li sol·licitava el recurs d'empara que el PP i Ciutadans li van plantejar ahir. 

“El que ens diferencia entre ells i nosaltres és que nosaltres acatem les resolucions judicials ens agradin o no, ens donin la raó o no, mentre que ells només ho fan quan van en la direcció que consideren oportuna o que els agrada”, ha dit Albiol en referència als sobiranistes catalans. 

El dirigent del PPC ha advertit en qualsevol cas que el seu grup estarà en el ple de dilluns al Parlament per defensar “de manera clara i sense cap tipus de complexos” a tots aquells homes i dones que “més enllà de la ideologia” es volen “seguir sentint espanyols”. 

Ha recordat que el PPC ha pres al Parlament totes les mesures que ha pogut i ha utilitzat tots els recursos possibles per evitar la celebració del ple, però en qualsevol cas seguirà amb la seva defensa “que Catalunya és Espanya com una casa”.  Una defensa “encesa” del sentiment i de l'“orgull” de viure a Catalunya i de ser catalans sentint-se també espanyols, ha subratllat. 

“I llançar el missatge perquè independentistes ho tinguin clar: ningú no trencarà Catalunya de la resta d'Espanya”, ha conclòs Albiol. EFE



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.