Política

El PSC creu que la resolució de TC era previsible i recorda que no demanava la suspensió del ple

Iceta assegura que quan van presentar el recurs al Constitucional “l'únic que volíem és reivindicar uns drets que entenem que havien estat trepitjats”.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha considerat aquest dijous que la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que permet el ple del Parlament en què es debatrà una resolució independentista era previsible, i ha recordat que el seu partit no havia demanat una suspensió cautelar de l'esmentat ple.

El Tribunal Constitucional ha rebutjat avui per unanimitat que se suspengui cautelarment la tramitació de la moció independentista de Junts pel Sí i la CUP al Parlament català, ja que això constituiria “un control de constitucionalitat sobre una resolució que no s'ha adoptat i el contingut de la qual es desconeix”.

Segons ha dit Iceta al Parlament, “nosaltres ja vam dir que no volíem la suspensió del ple de dilluns, perquè ens semblava que el TC no estava en condicions d'acordar-la, i l'únic que volíem és reivindicar uns drets que entenem que havien estat trepitjats”.

Aquests drets, ha precisat, “han de veure amb l'admissió a tràmit de propostes que clarament vulneren la Constitució i l'Estatut” però “no demanàvem mesures de tipus cautelar i per això tampoc no ens estranya la decisió que ha pres el tribunal avui, que permetrà que se celebri el debat dilluns”.

Això sí, ha matisat Iceta, “en aquest ple, el PSC tornarà a expressar la seva oposició totalment contrària del contingut de la proposta de resolució de Junts pel Sí i de la CUP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.