Política

El text de l'acord de París reclama mantenir l'escalfament global en un grau i mig

Els delegats de cada país tindran temps d'examinar la proposta i, previsiblement, la votaran aquesta tarda

Laurent Fabius subratlla que el text és jurídicament vinculant, ambiciós, equilibrat i reflecteix les diferents posicions de les parts

El ministre d'Afers Exteriors de França, Laurent Fabius, ha presentat aquest dissabte el text definitiu per a un acord en la Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic de París (COP21). El text és jurídicament vinculant i estableix limitar l'augment de la temperatura mitjana del planeta per sota dels dos graus, amb l'objectiu de situar-se en un increment de l'1,5. A partir d'ara, els delegats de cada país tindran temps d'examinar la proposta i, previsiblement, la votaran aquesta tarda.

Després de dues setmanes d'intenses negociacions entre 196 caps d'Estat i de govern, Fabius ha volgut remarcar que el d'avui és un compromís universal, fidel al mandat de Durban, i que dóna forma a un projecte ambiciós i equilibrat, que reflecteix les diferents posicions de les parts. “El text conté els progressos principals que molts pensàvem que serien impossibles”, ha indicat el ministre.

No obstant, segons ha afirmat, caldrà fer un balanç col·lectiu sobre els cinc grans temes acordats per limitar la temperatura mitjana del planeta. Fabius ha dit que tots els països reunits a París tenen la responsabilitat de “no deixar passar aquesta ocasió única” i que s'havia d'aprofitar un context molt positiu per aprovar un text que “és necessari pel món però també per a cada país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.