cultura

Cinema

‘The Square’ guanya la Palma d’Or del Festival de Canes

El Gran Premi del Jurat és per a ‘120 battements par minute’, de Robin Campillo

Sofia Coppola, premi a la millor direcció per ‘The Beguiled’; Diane Kruger, millor actriu, i Joaquin Phoenix, millor intèrpret masculí

La pel·lícula The Square, dirigida pel realitzador suec Ruben Östlund, ha estat la guanyadora de la Palma d’Or del 70è Festival de Canes.

El director manxec Pedro Almodóvar ha estat l’encarregat d’anunciar aquest diumenge el palmarès. El segon guardó en importància del festival, el Gran Premi del Jurat, ha estat per a la cinta francesa 120 battements par minute, de Robin Campillo.

El premi a la millor direcció ha estat per a Sofia Coppola per La seducción, una pel·lícula ambientada en l’època de la Guerra de Secessió nord-americana. La protagonista d’aquest títol, Nicole Kidman, ha estat reconeguda amb el Premi Especial del Festival.

Pel que fa a les interpretacions, el premi a la millor actriu ha estat per a l’alemanya Diane Kruger a In the Fade, de Fatih Akin.

El jurat ha triat Joaquin Phoenix com a millor actor pel seu paper a You Were Never Really Here, de Lynne Ramsay.

Aquesta pel·lícula s’ha endut també el premi al millor guió, concedit ex aequo amb el grec Yorgos Lanthimos, per The Killing of a Sacred Deer, on també actua Nicole Kidman.

El palmarès l’ha completat el film rus Nelyubov, d’Andrey Zvyagintsev, amb el Premi del Jurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.