Política

Els socialistes avalen les mesures de Rajoy contra la investidura de Puigdemont

El PSC anuncia que la seva formació veu bé el recurs que el govern espanyol preveu presentar al Tribunal Constitucional

Pedro Sánchez parla amb Rajoy i li trasllada el seu suport a la impugnació

Els socialistes donen suport al recurs contra la investidura de Carles Puigdemont anunciat aquest dijous pel govern espanyol.

En una roda de premsa al Parlament, la portaveu del PSC Eva Granados ha avalant la intenció de l’executiu de Mariano Rajoy d’impugnar la investidura perquè, segons ella, “persegueix el mateix objectiu” que la legislatura s’iniciï “en condicions normals”. Granados ha defensat que “cal suspendre la sessió d’investidura si el candidat no és present”, com seria el cas d’una eventual investidura a distància de Carles Puigdemont.

La diputada socialista ha afirmat que “necessitem que els candidats a la presidència de la Generalitat siguin persones que puguin exercir en plenitud de competències el seu càrrec”. I per Granados, “és evident” que el candidat de Junts per Catalunya (JxCat) no està en aquesta situació.

Granados ha afegit que esperaran a l’evolució del recurs anunciat per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, abans de decidir possibles passos judicials des del PSC. La formació va avançar la setmana passada que es reservava la possibilitat de recórrer la investidura de Puigdemont al TC quan aquest va registrar una petició per delegar el vot, ja que consideraven que era la prova que el líder de JxCat no acudiria a la cambra. No obstant això, van frenar aquella estratègia quan el candidat a la presidència va retirar la sol·licitud.

Al final de la trobada avui que el president del Parlament, Roger Torrent, ha mantingut amb els grups, Granados ha lamentat que la reunió hagi acabat “sense saber la data i l’hora del desenvolupament” de la sessió d’investidura.

Sánchez abona la mesura

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també ha avalat les mesures iniciades per la Moncloa per impedir la investidura de Puigdemont. Fonts properes a Sánchez citades per Efe han confirmat que el líder socialista i Mariano Rajoy “havien parlat de les mesures” anunciades aquest matí per la vicepresidenta abans que Sáenz de Santamaría comparegués per informar d’elles.

Segons les mateixes fonts, la direcció del PSOE “dona suport a les mesures posades en marxa per l’Executiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.