Política

El PP i Cs redoblen la pressió a Sánchez perquè permeti aprovar el pressupost

El líder socialista rebutja prestar cinc vots per avalar els comptes, que avui presenta Montoro

Insinua una moció de censura a Cifuentes pel cas del màster

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va insistir ahir que els socialistes s’oposaran al pressupost del 2018 elaborats pel govern perquè són “ideològics” i pretenen “consolidar un Estat social mínim, low cost”. Sánchez, que va fer aquestes declaracions hores abans que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, presenti avui al Congrés el projecte pressupostari, va carregar també contra la proposta del vicesecretari de política social i sectorial del PP, Javier Maroto, que havia demanat al PSOE que prestés cinc vots a l’atzar per aprovar els comptes i evitar el “xantatge” del PNB, que es nega a avalar-los mentre continuï vigent l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Després que el seu equip econòmic l’estudiés durant la Setmana Santa, Sánchez va arribar a la conclusió que el pressupost del govern és “continuista” amb la política econòmica de retallades que ha practicat el PP durant els darrers set anys.

“Xantatge separatista”

També el president de Ciudadanos, Albert Rivera, va fer pressió al líder del PSOE perquè doni el vistiplau o s’abstingui en la votació del projecte de pressupost general de l’Estat, ja que, si no ho fa, es convertirà en “còmplice” dels separatistes. Rivera va reclamar “sentit d’Estat” a Sánchez i que deixi de pensar només en la sigla del PSOE, perquè no pot estar “fent-se còmplice dels que volen inestabilitat i dels que volen fer xantatge a l’Estat”, en referència a JxCAT. “Els que han fet un cop a la democràcia” estan demanant que no hi hagi pressupost i, davant d’això, Sánchez s’ha de preguntar “què cal fer i adonar-se que no passa res per abstenir-se o negociar” els comptes públics per donar estabilitat al país.

Enmig d’aquest estira-i-arronsa pel pressupost, Sánchez va avisar ahir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que si no aclareix els dubtes sobre el seu màster en el ple de demà en l’assemblea autonòmica, el PSOE actuarà amb mesures “contundents” per tornar l’estabilitat a la política madrilenya. Segons Sánchez, Cifuentes té l’oportunitat d’aclarir les presumptes irregularitats comeses en el màster de la Universitat Rey Juan Carlos, però, si no ho fa, “el PSOE en prendrà nota i actuarà en conseqüència i, en aquest sentit, totes les opcions estan obertes”. Pel que fa a la possibilitat de presentar una moció de censura, el líder dels socialistes no va voler avançar “cap escenari”.

“Només estem avisant que Cristina Cifuentes té l’obligació de donar explicacions i que, si no ho fa, l’obligació de l’oposició és actuar en conseqüència, i no mirarem ni a dreta ni a esquerra”, hi va afegir Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.