Política

Sánchez no complirà la data per aprovar els pressupostos

El govern presenta una proposició de llei amb Podem, ERC i Compromís per retirar al Senat el vet del dèficit

El govern del socialista Pedro Sánchez no complirà els terminis reglamentaris per aprovar els pressupostos del 2019, que haurien de rebre el vistiplau del Consell de Ministres abans de final del mes vinent. Primer, l’executiu vol eliminar el vet del Senat al dèficit i assegurar els suports necessaris per poder tirar-los endavant i per això negocia amb les formacions que van dur el PSOE de nou a La Moncloa: Podem, ERC, el PDeCAT, el PNB i Compromís.

De moment, s’ha fet un primer pas. Ahir, Esquerra i Compromís es van sumar a l’acord entre el govern i Podem i junts van registrar al Congrés una proposició de llei per retirar a la cambra alta la capacitat de vetar el sostre de despesa. L’aprovació d’aquesta reforma i de la llei d’estabilitat d’acord amb el tràmit modificat, endarreriran la presentació dels pressupostos de 2019, que difícilment s’aprovaran abans de final de setembre, tal com va admetre ahir la vicepresidenta, Carmen Calvo, que va treure importància a la demora. Segons va dir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, l’important ara és posar fi a la prerrogativa “excepcional” que té la cambra alta per vetar la llei d’estabilitat. Amb la reforma, l’executiu esquivarà la majoria absoluta del PP al Senat per aprovar el sostre de despesa renegociada per l’executiu amb Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.