Economia

Borrell, expedientat per la venda d’accions d’Abengoa

El ministre nega que fes servir informació privilegiada

La Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) va confirmar ahir que ha resolt un expedient contra el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, arran de la venda d’accions d’Abengoa, companyia de la qual era conseller i en què també va exercir de vicepresident del consell assessor internacional, per un valor de 9.030 euros, utilitzant informació rellevant que no havia estat difosa i que Borrell tenia de manera privilegiada. Després que alguns mitjans desvelessin la notícia, el regulador financer va confirmar que l’expedient es va iniciar el juliol de l’any passat i que la venda havia estat ordenada per l’actual ministre, per bé que els títols no li pertanyien a ell, sinó a una persona del seu entorn.

La CNMV va puntualitzar, però, que la resolució de l’expedient no és ferma i, de fet, el mateix Borrell va anunciar que està estudiant amb els seus representants legals “les possibilitats d’efectuar els recursos que permet la llei”. En declaracions a la premsa al Congrés dels Diputats, el ministre d’Exteriors va explicar que la CNMV va iniciar accions sobre una operació concreta i que va concloure que s’havia comès una “falta administrativa”. No obstant això, Borrell va indicar que es tractava d’una cartera de valors d’un familiar, que representava una part molt petita de la cartera que ell gestionava a Abengoa i que “dissortadament” després va perdre. Això, per Borrell, demostraria que les valoracions de la CNMV són errònies, ja que, si hagués disposat d’informació privilegiada, no hauria perdut el capital invertit en els valors del grup energètic.

Borrell no assumeix, doncs, les conclusions del regulador, i segons la llei ara pot presentar un recurs d’alçada davant del Ministeri d’Economia i després davant de la jurisdicció contenciosa administrativa. El ministre no va voler precisar el cost de la sanció que li ha imposat la CNMV, tot i que va explicar que és “el que fixa la llei, que és força més que el capital implicat, els esmentats 9.030 euros”.

Borrell va haver de declarar en el judici per les indemnitzacions que havia cobrat part de la cúpula del grup tot i que la societat estava en un procés de renegociació d’un deute brut de 8.900 milions, ja que ell havia estat membre de la comissió de nomenaments i retribucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.