Política

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias ultimen l’acord de pressupostos

El primer ministre espanyol i el líder de Podem es reuneixen a la Moncloa per tancar els últims serrells

El document es farà públic previsiblement aquest dijous

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest dimecres a última hora de la tarda a la Moncloa per ultimar l’ acord pressupostari que l’executiu espanyol enviarà a Brussel·les abans del 15 d’Octubre.

Fonts properes a la negociació han confirmat que la trobada s’ha produït amb discreció amb la finalitat de tancar alguns detalls d’aquest document, que previsiblement es farà públic aquest dijous.

Al llarg del dia s’han intensificat les reunions entre membres del govern i de direcció de Podem. Lla ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’ha trobat amb el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, en dues ocasions, al matí i a la tarda, han estat Sánchez i Iglesias els que han reunit per tancar el pacte.

De fet, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha avançat fa unes hores en Onda Cero que les dues parts estaven “acabant l’acord” i que les negociacions anaven “bastant bé”.

Calvo ha dit que han trobant espais d’acord en matèria d’habitatge, pensions, dependència, Educació, violència gènere i polítiques d’igualtat.

El Consell de Ministres podria avançar aquest dijous les línies generals d’aquest esborrany pressupostari que serà enviat a Brussel·les.

No obstant això, aquest document s’ha elaborat amb tota probabilitat amb l’objectiu de dèficit aprovat per l’anterior govern del PP, que suposava un menor marge de despesa per als territoris, Seguretat Social i per a l’Estat, estimat en 6.000 milions d’euros.

Les mateixes fonts han assenyalat que tant l’executiu com Podem explicaran demà les principals línies d’actuació per augmentar els ingressos i la recaptació amb la finalitat de destinar-los a polítiques socials.

En les últimes hores Podem ha advertit l’executiu que encara no havien arribat a un acord perquè faltaven per concretar determinades mesures en matèria laboral, energètica o d’habitatge.

No obstant això, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assenyat aquest matí als passadissos del Congrés que hi haurà mesurades importants en matèria d’habitatge perquè els ciutadans no tinguin dificultats per accedir, sobretot, als lloguers. Montero ha reconegut que en determinats municipis i nuclis urbans està sent impossible l’accés a un lloguer digne. La ministra s’ha mostrat molt optimista en

tancar un acord ràpid amb Podem perquè “hi ha molts punts de trobada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.