Política

Junqueras confirma a Iglesias que ERC no negociarà els pressupostos si no es fa “un moviment de categoria” amb els presos

El diputat republicà Joan Tardà apunta que voldrien que el govern espanyol instés la Fiscalia a retirar els càrrecs contra els polítics empresonats

El líder de Podem s’entrevista amb el president d’Esquerra durant unes dues hores i mitja a la presó de Lledoners

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reafirmat davant el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, la posició del partit: no s’asseuran a negociar els pressupostos fins que el govern espanyol faci “un moviment de categoria” en relació amb els presos polítics.

Així ho ha explicat el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, després de l’entrevista que els dos líders polítics han mantingut aquest divendres a la tarda a la presó de Lledoners, on el republicà està tancat en presó preventiva. Iglesias i Junqueras han parlat durant unes dues hores i mitja sense cap vidre que els separés. El líder de Podem ha acudit a la trobada acompanyat per la diputada d’En Comú Podem al Congrés Lucía Martin i el tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona Jaume Asens. De la banda republicana, han assistit a la reunió el mateix Tardà i també el secretari general d’ERC, Sergi Sabrià.

En una atenció als mitjans al final de la trobada, Tardà ha expressat el seu agraïment pel gest del polític espanyol de visitar els presos i ha destacat que la reunió ha estat molt “útil” i ha prevalgut “la bona sintonia i l’empatia”.

El diputat republicà ha explicat que Junqueras ha transmès a Iglesias que els republicans, en aquests moments, no s’asseuran a cap taula de negociació “si no hi ha les condicions adients per tal de fer-ho” i el l’executiu de Pedro Sánchez no fa “un moviment de categoria respecte d’allò que és inaudit en una democràcia avançada, que és que persones que no han comès cap delicte estiguin a la presó i l’exili”.

“ERC es ratifica en la idea que si el govern espanyol no fa un moviment que permeti seure en una mesa no ho farem, encara que ens convidessin”, ha reblat. Segons ell, la millor manera de fer aquest “moviment” seria que el govern espanyol “instés la Fiscalia” a retirar els càrrecs dels empresonats. Segons ell, aquesta mesura és “possible” d’acord amb l’estatut del ministeri públic.

Tardà ha apuntat que “no és a Podem a qui correspon obrir la porta sinó al govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.