Política

MONTSE POU

ALCALDESSA ELECTA DE BORDILS (JUNTS PER BORDILS)

“Aprens molt de les entitats”

“A Bordils hi ha vida en l’àmbit cultural, associatiu i esportiu, i és bo potenciar-ho”

Destaca la conservació de l’entorn natural

Compromís.
Des de fa 22 anys, treballa com a tècnica de joventut al Consell Comarcal del Gironès. I, des del 2011, és regidora a Bordils, on l’Ajuntament ha expressat el seu suport al govern català en el camí cap a la República. “No ens desviarem d’aquest itinerari marcat pel poble de Bordils. Catalunya viu un període en què hi hem de ser. Estimem el nostre poble i el nostre país”, diu Pou.

“Som un grup dialogant, que ens agrada parlar de les coses d’una manera fàcil i planera. I esperem que la nostra feina estigui ben plantejada i sigui útil per a la gent que vingui després a l’Ajuntament: que puguem deixar una bona petjada.” És una de les reflexions de l’alcaldessa electa de Bordils, Montse Pou. En les eleccions del 26 de maig va encapçalar Junts per Bordils. La formació va aconseguir la majoria absoluta, amb cinc dels nou regidors que formen el ple municipal.

Després que Albert Serrats decidís no tornar a aspirar a la reelecció, què la va animar a presentar-se com a candidata?
Feia temps que participava en entitats al poble i quan el 2011 vaig entrar com a regidora va ser una forma de fer un nou pas, d’implicar-me més per fer coses a Bordils. Ho recomano a tothom, en el sentit que entens més com funciona el municipi. El veus d’una altra manera. Els dos últims mandats he estat a l’equip de l’Albert, com a tinenta d’alcalde. I ara duia les regidories de Cultura, Joventut, Serveis Socials, Esports, Esdeveniments, Festes i Hisenda.
Serrats ha sigut alcalde durant 28 anys. Com afronta el seu relleu?
És un repte important. Em fa respecte, però no por. De l’Albert n’aprens un munt i, d’aquests anys com a regidora, duc la meva pròpia motxilla carregada amb coneixements. I aprens moltíssim de les entitats, de quines són les seves necessitats, com és el seu dia a dia.
S’esperava els resultats del 26-M?
Les meves expectatives no eren tan altes. En fem una valoració superpositiva. A Bordils hi ha uns serveis i uns projectes ben definits i plantejats. Els mirarem de continuar. I hi ha molta vida en l’àmbit associatiu, esportiu i cultural. És una dinàmica que no s’ha de frenar. Volem incrementar tant com puguem aquest dinamisme.
Qui l’ha acompanyat a la llista?
Per mi són gent de total confiança. Persones que vivim al poble, que en participem, que ens agrada gaudir-lo, que el respectem i l’estimem. Vam configurar un grup nou en el qual només repetia jo. Crec que tots els membres de la candidatura tenen un molt bon esperit per treballar pel municipi i que som un equip compromès.
Quines propostes plantegen?
Hem de millorar de mica en mica la xarxa d’equipaments i hi ha una vida a Bordils que hem de continuar potenciant. Tot i que els recursos municipals són ajustats, hem d’apropar el màxim de serveis possibles al poble, que està creixent; buscar subvencions allà on sigui i anar actualitzant els espais on es fan les activitats. També tenim un entorn natural envejable, que hem de seguir mantenint i conservant. I hi ha projectes que s’han de fer els propers mesos i que l’alcalde sortint ha deixat programats. Per exemple, millores a la carretera de Palamós i l’asfaltatge d’alguns carrers.
A l’oposició hi haurà la CUP i ERC. Com li agradaria que fos la relació amb aquests altres dos grups?
Tots ens apreciem molt el poble i hem de mirar d’arribar a acords. El dia de reflexió, l’Albert Serrats ens va reunir al despatx als tres caps de llista que ens presentàvem a les eleccions i ens va anar explicant com estaven els diferents àmbits. La trobada va ser un gest digne, altruista i d’agrair. Diu molt d’ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.