Empreses

Buff ja fabrica amb polièster reciclat d’ampolles de plàstic

L’empresa tèxtil i de moda esportiva preveu produir 6 milions de tapaboques l’any amb aquesta tècnica sostenible La firma igualadina ha facturat 38 milions el darrer exercici

Original Buff –que dissenya, fabrica i comercialitza els populars tapaboques, gorres d’estiu i gorros sota la marca Buff– ja ha iniciat la producció d’aquestes unitats a partir de polièster d’origen reciclat d’ampolles de plàstic. La nova tècnica va començar a fabricar-se fa sis mesos i la previsió és que en un any ja s’hauran produït sis milions de tapaboques amb aquesta tècnica sostenible. Feia dos anys i mig que es treballava en aquest projecte.

“Una altra novetat és que ara hem aconseguit donar elasticitat no només en l’amplada sinó també en l’allargada de la peça”, explica David Camps, conseller delegat i director general de l’empresa de l’Anoia nascuda l’any 1992. La companyia, que ara té 225 treballadors, la va fundar Joan Rojas, que va morir l’any passat.

Original Buff produeix el 90% a Igualada. Una part de gorres i casquets s’externalitza per reduir costos i perquè s’utilitza uns productes que segons la direcció de l’empresa és millor “treballar a l’Àsia”. La firma catalana, que continua sent propietat de la família Rojas, fa dues col·leccions l’any, estiu i hivern, peró també altres d’específiques. Concretament una per al mercat dels EUA i el Canadà “per adaptar-se als seus gustos”. També en fan de temàtiques, bàsicament a la Xina, on s’utilitza els estampats típics del gegant asiàtic com ara dragons i muralles.

“L’ADN de la companyia és “gaudir de la vida a l’aire lliure, per això la natura hi juga un pes determinant a l’hora de decidir els dissenys, però també ens agrada l’aire lliure de les ciutats”, explica el director general. Decoració inspirada en parcs naturals o les mateixes muntanyes de Montserrat són habituals en les peces de la firma tèxtil.

El 90% de la facturació d’Original Buff es destina als mercats internacionals, mentre que només un 10% es queda a l’Estat espanyol. David Camps explica que els tres pilars de les vendes a escala mundial són Europa, Nord-amèrica i el continent asiàtic. Alemanya, on tenen una filial de màrqueting i comercial, és un dels principals mercats, com ho són també Califòrnia i el Canadà.

La firma va néixer fa 27 anys al centre de la capital de l’Anoia. L’any 2003 es va traslladar a un polígon dels afores de la ciutat. Fa pocs anys es va fer una ampliació i ara disposa de 10.000 m² destinats a la seu de l’empresa, oficines i fàbrica. Una de les apostes de la companyia és el departament de disseny, tant el de producte com el gràfic, en total sumen una vintena de professionals. La firma mira que hi hagi paritat de gènere i té membres de l’staff de diferents països. Buff ha estat l’organització guanyadora del premi Factor Humà Mercè Sala, un guardó que reconeix organitzacions i projectes que són la concreció pràctica de principis i valors com ara el tracte humà, la innovació, el pragmatisme i la visió global. Avui Original Buff té botiga pròpia a la T1 i a la T2 de l’aeroport de Barcelona i a l’Illa Diagonal de la capital catalana. També té una botiga a Munic. Cada any obren 10 o 12 petites botigues de temporada en indrets diferents. El fort de la distribució es fa en grans magatzem i en botigues d’esport.

ORIGINAL BUFF, SA

Facturació
38 M€
Treballadors
225
Any de fundació
1992
Amb la mort de Joan Rojas ha quedat a l’aire la successió de la firma. Els set fills del fundador no han seguit al negoci. Però la propietat encara és familiar.
creixement

Tèxtil, moda i esports

Original Buff forma part del sector tèxtil i de la moda. “Cada cop tenen més sortides les nostres peces de vestir”, diu David Camps. Però sobretot es vincula amb l’esport, perquè “molts clients gaudeixen de la vida a través de l’aire lliure i la natura”. La firma no para de créixer. La previsió és que en l’exercici que es tanca el 30 d’abril del 2020 s’arribi als 41 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.