Gran angular

El 71% de l’Ibex35 vol reduir el CO2

Augmenta el nombre d’empreses de l’Ibex que compensen les emissions

Un 71% de les empreses que configuren l’Ibex 35 tenen establerts objectius de reducció del CO2, fonamentats a avançar en l’eficiència energètica i un creixent consum d’energia renovable, segons recull l’estudi d’EcoAct, consultora internacional especialitzada en consultoria i desenvolupament i desenvolupament de projectes de canvi climàtic.

Segons revela El IV Estudi de l’Estat de Reporting de Sostenibilitat de l’Ibex 35, un 54% de les empreses del selectiu borsari han pogut demostrar que, a través de la implementació de tecnologia ecoeficient ha pogut evitar emissions. A més, set empreses d’aquest grup s’han compromès públicament als objectius en base al que diu la ciència. EL 14% de les empreses estan compromeses a l’ús d’energia 100% renovable i tres companyies han formalitzat el seu compromís d’adherir-se a la iniciativa mundial RE100, que vol involucrar les grans empreses en l’ús d’energia 100% renovable.

En els resultats de l’anàlisi d’EcoAct d’enguany destaca l’augment d’empreses que compensen les seves emissions, d’un 37% el 2018 a un 49% el 2019. El contrast és encara més significatiu si comparem aquesta darrera xifra amb la del 2016, quan només un 10% compensava les seves emissions.

Accelerar el ritme.

Com observa Cristina Raventós, directora d’EcoAct a l’Estat espanyol, “els resultats de la quarta edició de l’informe sobre reporting en sostenibilitat demostren un progrés clar, tot i que els canvis no s’estan esdevenint al ritme que s’escauria.” Afegeix que “la urgència climàtica és evident i, per tant, ara més que mai, és imperatiu que les companyies accelerin de forma dràstica la reducció d’emissions. No és només qüestió d’adaptar-se o mitigar els riscos, sinó aprofitar i capitalitzar les oportunitats.”

Pel que fa a la classificació de les 10 companyies que han avançat més en la lluita contra el canvi climàtic, en primer lloc tenim Iberdrola, amb 85 punts, seguida per Acciona (84); Telefónica (84); Ferrovial (82); Endesa (80); Naturgy (77); REE (76); Arcelormittal (74%); Enagás (66%) i International Group IAG (65%).

Tal com exposa Cristina Raventós, tot i els progressos, “la variació en les puntuacions dins de l’Ibex segueix sent preocupant, amb puntuacions que oscil·len entre el 26 i el 84, i una puntuació mitjana del 56”. De fet, la mitjana de l’índex ha minvat lleugerament respecte de l’any passat, quan va ser del 59. Segons els experts que han redactat l’estudi, això demostra que, com en anys anteriors, les empreses de l’Ibex 35 segueixen anant a dues velocitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.