Gran angular

Catalunya té la major caiguda d’ocupació en construcció de l’Estat

El sector del totxo perd el 14% dels llocs de treball en un any, 19 punts més que ho fa la mitjana espanyola

L’ocupació en el sector de la construcció a Catalunya s’ha reduït un 14% en el segon trimestre del 2019. Es tracta de la caiguda més elevada de tot l’Estat, fins al punt de situar-se als 18,9 punts percentuals per sota de la mitjana estatal (5%).

Així ho desvetlla un anàlisi de l’empresa de recursos humans Randstad, sobre el sector de la construcció a partir de les dades de l’Enquesta de Població Activa de INE (l’Institut Nacional d’Estadística) des de 2008.

Tot i que Catalunya és el segon territori amb major volum de professionals del sector, amb 182.100 ocupats, la xifra representa però el 5,3% del total de les persones ocupades, el pes més baix de tot l’Estat.

Luis Pérez, director de Relacions Institucionals de Randstad creu que la construcció continuarà sent un dels principals estímuls del mercat laboral a l’Estat, però a Catalunya les dades mostren que la tendència és un altra.

Des de l’any 2008 fins a l’actualitat l’ocupació en el sector del totxo s’ha reduït a casa nostra en 238.600 llocs, es tracta de l’activitat econòmica que més llocs de treball ha destruït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.