Gran angular

Una reforma del taxi aportaria més de 90 milions a Barcelona

Un estudi proposa mesures de flexibilització del taxi a Barcelona

Les plataformes d’intermediació fan estalviar un 40% de temps d’espera

La flexibilització del sector del taxi a Barcelona suposaria un impacte econòmic per a la ciutat de 91,1 milions d’euros, segons l’estudi Perspectives del futur de la mobilitat urbana a Espanya, realitzat per PwC i Free Now, la plataforma de mobilitat de BMW.

L’estudi, que identifica aspectes que es poden millorar de la competitivitat i sostenibilitat del nostre sistema de mobilitat, proposa cinc mesures reguladores, orientades a flexibilitzar la regulació del taxi. Així, hom constata que la revisió de les restriccions quantitatives al nombre de llicències i la flexibilització parcial de preus tindrien la capacitat de generar una contribució potencial sobre el benestar dels usuaris de 57,3 milions d’euros; la promoció del taxi compartit generaria estalvis per als usuaris per valor de 28,3 milions; l’eliminació de les limitacions geogràfiques tindria un impacte de 2,7 milions d’euros i la flexibilització de jornades i torns de treball ascendiria a 2,8 milions d’euros.

A més de l’impacte econòmic, una altra regulació del sector del taxi repercutiria en la lluita contra l’emergència climàtica, ja que suposaria un estalvi d’emissions de 13.175 tones de CO2 i 19 tones de NOx.

L’informe també conclou que la digitalització ha de ser un factor decisiu en la mobilitat del taxi. Tal com recullen els investigadors de l’estudi, les plataformes d’intermediació en el sector del taxi generen actualment reduccions de temps d’espera de prop del 40% per als usuaris, cosa que es tradueix en un benefici per als usuaris de Barcelona de 2,6 milions d’euros. Si s’arribés als nivells de digitalització d’altres ciutats europees, hom calcula que l’impacte podria ser de 15 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.