Gran angular

Seafood Expo Global es trasllada a Barcelona a partir del 2021

El saló més gran del món de productes del mar, Seafood Explo Global, va anunciar ahir que es trasllada de Brussel·les, on s’ha organitzat des de fa 27 anys, a Barcelona. L’objectiu, segons Liz Plizga, vicepresidenta del grup Diversified Communications, organitzadora de l’esdeveniment, és créixer. L’any vinent serà el darrer any que el saló es farà a la capital belga i del 27 al 29 d’abril del 2021 ja es farà a Barcelona. “El compromís és ser aquí molts anys”, va afirmar Plizga, que va explicar que els aldarulls que viu ara la ciutat “poden passar a qualsevol altra gran urb, però l’important és que hem estudiat l’impacte que tenen en el negoci i no n’hi ha cap”.

Diversified Communications va presentar ahir a Barcelona la que serà la seva 29a edició del saló. L’esdeveniment, segons els organitzadors, suposarà per la ciutat un impacte econòmic estimat de més de 100 milions d’euros per a la ciutat, considerant el sector hoteler, la restauració, el transport, la generació de llocs de treballa, les compres i altres activitats de la ciutat.

Després de 28 anys de celebrar-se en la Brussels Expo, a la capital de Bèlgica, el saló es traslladarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, on reunirà més de 29.000 professionals procedents de 155 països, i més de 2.000 companyies de 89 nacionalitats. Tot en un espai que s’espera que superi els 40.625 metres quadrats ocupats en l’edició d’enguany.

Seafood Expo Global és l’esdeveniment internacional més important de la indústria dels productes del mar, abastant tots els aspectes de la cadena de subministrament. “La celebració de l’esdeveniment a Barcelona atraurà també l’atenció de la indústria a nivell nacional”, va comentar Plizga. Per la seva banda, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, va afegir que el saló “és una gran oportunitat per a les empreses locals, que podran formar part de l’esdeveniment que es farà a casa”. A la fira també seran presents delegacions de diversos governs i representants d’ONG, “amb els quals l’organització i la indústria està en contacte permanent per abordar tots els temes que impliquin la sostenibilitat del planeta i de les seves aigües”, va apuntar Plizga.

Infraestructures.

La decisió de traslladar-se a Barcelona és el resultat d’un exhaustiu estudi de mercat, basat en les opinions dels expositors i dels assistents al llarg dels anys, i també de l’anàlisi de les principals destinacions d’Europa. “Hem triat Barcelona en base a la importància i el potencial de la ciutat com a destinació internacional per a esdeveniments, la seva important oferta hotelera i pel modern i innovador recinte firal de Fira de Barcelona. Tots aquests factors ens ofereixen un gran potencial de creixement a llarg termini. A més, Barcelona és una capital gastronòmica mundial, el hub més gran de productes del mar d’Europa (en referència a Mercabarna) i destaca per la seva relació històrica amb els productes del mar i la indústria pesquera”, va explicar Plizga.

En aquest sentit, Serrallonga va destacar el fet que el nou saló “enfortirà el paper de la ciutat i la institució al voltant de la indústria de l’alimentació, sumant-se a altres grans esdeveniments del sector que ja organitzem, com ara Alimentària, Hostelco o el Fòrum Gastronòmic”. Serrallonga es va manifestar convençut que el nou saló “ocuparà un dels cinc primers llocs en els esdeveniments de Fira de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.