Economia

El govern de Tossa vol allargar la moratòria dels habitatges d’ús turístic

L’Ajuntament esperarà fins a la reforma de la normativa de la direcció general de Turisme de la Generalitat per adaptar la normativa local al marc legal català

L’equip de govern de Tossa de Mar, format per Junts per Catalunya, Endavant Tossa i Esquerra Republicana de Catalunya, vol aprovar en el pròxim ple municipal –aquest dijous– una altra suspensió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic (HUT). Segons avança l’ACN, la intenció de l’Ajuntament és esperar fins a la reforma de la normativa que ha de redactar la direcció general de Turisme de la Generalitat per adaptar la normativa local al marc legal català.

Aquesta seria la segona moratòria que s’aprova de manera consecutiva. El mes de juliol passat se’n va aprovar la primera, d’una durafa de sis mesos, amb vuit vots a favor –tots de l’equip de govern–, quatre vots en contra –de Tossa Unida– i l’abstenció del regidor de Ciutadans. Ara l’equip de govern vol allargar-la sis mesos més. L’equip de govern defensa la necessitat de “completar” la regulació existent i “ordenar” l’oferta per anticipar “possibles problemes de convivència”. Ramon Gascons, regidor d’Urbanisme, indica que la proliferació d’aquesta activitat “està perjudicant l’accés al lloguer de gent jove, famílies o treballadors de temporada”. Assegura, a més, que des del consistori es vol “millorar” la situació actual i “posar fi a les pràctiques il·legals que suposen una competència deslleial”.

Per aquest motiu, remarca la necessitat de “crear una ordenança reguladora que s’adapti a les necessitats de Tossa”.

En l’actualitat hi ha 1.181 HUT a Tossa, amb capacitat per 7.089 persones. La mitjana de l’estada en aquests establiments és de set dies.

LA DATA

11.07.19
es va aprovar la primera moratòria,
de sis mesos, en el ple municipal de Tossa. Vuit regidors van votar-hi a favor.

LA FRASE

La proliferació d’aquesta activitat està perjudicant l’accés a lloguer de gent jove i famílies
Ramon Gascons
regidor d’urbanisme de l’ajuntament de tossa

Frenar un creixement desorbitat

L’augment dels HUT a Tossa de Mar ha generat preocupació als últims equips de govern. Des del 2014 –2.648 places– fins al 2019, l’oferta va augmentar un 142%. El 2016 l’anterior govern va crear un pla especial per regular-ne el creixement, però l’oferta va seguir augmentant. El juliol passat, l’equip de govern actual va aprovar la primera moratòria per “posar-hi fre” i esperar a la nova normativa en l’àmbit català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.