Salut

L’epidèmia de grip baixa a Catalunya per tercera setmana consecutiva

Es registra un cas greu de grip en l’última setmana, amb un total de 528 des de l’inici de la temporada

La grip a Catalunya disminueix per tercera setmana consecutiva, tot i que encara segueix en un nivell epidèmic baix. La taxa d’incidència cau fins als 146,1 casos per 100.000 habitants, segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), que s’actualitza els dijous. Des de l’inici de la temporada, a principis d’octubre, hi ha hagut un total de 528 casos greus, el 70,4% dels quals no havia rebut la vacuna d’aquesta temporada.

La taxa d’incidència més alta han estat en menors de 5 anys (amb 397,5 casos per 100.000 habitants); seguit dels menors entre 5 i 14 anys (275); dels adults d’entre 15 i 64 anys (77,6) i finalment els majors de 64 anys (41,2 casos). Durant la setmana del 2 al 8 de març, s’ha notificat un cas greu hospitalitzat per grip.

Segons el model predictiu de la grip, durant aquesta setmana i en la que ve es preveu que les taxes d’incidència continuïn disminuint i es mantinguin a un nivell epidèmic baix arreu de Catalunya. D’aquesta manera, es continuaran apropant al llindar epidèmic, fixat aquest any en els 98,1 casos per 100.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.