Ajut mèdic de Cuba i Rússia

Cuba i Rússia han anunciat l’enviament d’efectius sanitaris a Itàlia per ajudar el país a contenir l’epidèmia de coronavirus.

Una brigada de 52 metges i infermers cubans van sortir dissabte de l’illa cap a la Llombardia, la regió italiana més assolada per la pandèmia, per assistir els seus col·legues llombards, que treballen en condicions extremes i hospitals desbordats. Els especialistes cubans estan altament qualificats i tenen experiència en epidèmies com l’Èbola.

S’uniran a la desena de metges xinesos que ja treballen a la zona i seran destinats a un nou hospital e campanya a Bèrgam, la província amb més malalts.

Aquesta és la sisena brigada mèdica que viatja a combatre la Covid-19 a fora de l’illa, on el govern assegura que la situació està controlada. Grups d’especialistes cubans ja treballen a Surinam, Nicaragua, Jamaica, Veneçuela i aviat arribaran a Granada.

De la seva banda, el ministeri de Defensa rus enviarà aquest diumenge un equip de 100 metges militars especialitzats en epidemiologia i virologia, a més d’equipament mèdic.