Salut

El Trueta tanca UCI provisionals

Es comencen a concentrar els pacients a la nova unitat de crítics i s’inicia l’activitat ordinària a l’hospital de dia

El Trueta ha començat a replegar-se després de l’entrada en funcionament de la nova unitat de crítics i semicrítics. A aquesta unitat, situada a la planta 9B, ja s’hi han traslladat 14 pacients –encara queden 14 llits més disponibles– i això ha permès que es tanquin dues de les UCI provisionals que s’havien instal·lat per atendre els pacients crítics. És a dir, l’UCI de l’hospital de dia polivalent i endocrinològica i la que s’havia situat a les urgències de pediatria. Després de fer una neteja a fons, ahir al matí l’hospital de dia va tornar a posar-se en funcionament amb la seva activitat ordinària i ja va rebre els primers pacients que havien de rebre tractaments.

Segons informava ahir l’ICS en un comunicat, si l’evolució de la pandèmia es manté sobre el previst, a partir del dia 4 de maig es començarà a recuperar fins a un 30% de l’activitat presencial de consultes externes –normalment se’n fan 900–, però es continuarà prioritzant l’atenció telefònica o telemàtica. Així, s’estima que es visitaran presencialment unes 300 persones, que seran citades segons la necessitat. De totes maneres, es continuaran prioritzant les visites de manera telefònica i telemàtica. Com a mesura per evitar aglomeracions a les sales d’espera i poder mantenir les distàncies de seguretat, també es demanarà als pacients que arribin a l’hora que els han citat, no abans, per estar el menor temps possible esperant, que no vinguin acompanyats i que portin mascareta quirúrgica.

Després de buidar aquestes dues UCI, el següent pas serà fer el mateix amb la que està situada a la zona d’hospitalització de pediatria. Dilluns també es va traslladar a la unitat de la 9B els pacients semicrítics que ocupaven els llits de la unitat d’ictus situada a la unitat polivalent d’alta intensitat de cures. Això fa preveure que es pugui traslladar al seu espai original els pacients que han tingut un ictus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.