Empreses

Nace Energía va assolir un resultat d’1,2 milions d’euros el 2019

L’elèctrica independent una facturació de 10,8 milions d’euros i una rendibilitat d’Ebitda sobre vendes de l’11,4%

La companyia elèctrica Nace Energía va tancar l’exercici del 2019 amb un resultat brut d’1,2 milions d’euros, i una facturació de 10,8 milions, amb una rendibilitat d’Ebitda sobre vendes de l’11,4%.

Segons els comptes auditats per PricewaterhouseCoopers (PWC), l’elèctrica del grup Visalia, participada per Álex Ortega, Pablo Abejas i Jaime Jaquotot, amb una rendibilitat de l’11,4%, se situa per damunt d’altres comercialitzadores independents consolidades, amb rendibilitats entre un 4% i 7%, o de les societats de comercialització de les principals elèctriques, que es mouen entre un 7% i un 9%.

Com explica Alex Ortega, soci principal i conseller delegat de Nace Energía, “una de les claus de la nostra rendibilitat és centrar-nos en pimes i petits negocis, que consumeixen quinze vegades més que les llars, de manera que gestionem un nombre més manejable de clients.” Afegeix que “la nostra rendibilitat ve també dels nostres serveis d’eficiència energètica, perquè els nostres clients estalviïn mitjançant el control i la monitorització dels seus consums, tot emprant tecnologia punta de sistemes, equips de mesura i domòtica.”

En base a l’informe d’auditoria de PWC, el benefici net per acció (BPA) de Nace és de 0,73 euros per acció, la qual cosa el situa dins del mateix rang que les tres elèctriques més grans, amb un BPA de 0,54 a 1,48. En relació amb el dividend net per acció (DPA), Nace Energía s’acosta a les grans elèctriques, ja que aquestes reparteixen entre 0,42 i 1,48 mentre Nace distribueix 0,36.

Segons Pablo Abejas, soci i director general de Nace Energía, “a més del nostre benefici per acció, en allò que més destaca Nace és en rendibilitat sobre recursos propis o ROE, amb un 48%, mentre que altres comercialitzadores cotitzades o les principals elèctriques del sector ofereixen ràtios per sota del 21%.”

Nace Energía, que va iniciar la seva activitat l’any passat, preveu arribar enguany a una facturació de 35 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.