Gran angular

Les vendes de cotxes a Catalunya van caure un 47,3% fins l’abril

BBVA Research preveu que el 2020, les vendes d’automòbils cauran un 40%, i es deixaran de vendre 765.000 unitats menys

Les vendes de cotxes a Catalunya han caigut un 47,30% fins el mes d’abril per la crisi de la COVID-19, segons les estimacions de BBVA Research, que preveu que a tot l’Estat, enguany les vendes cauran un 40%.

A tot l’estat, aquest retrocés es traduirà en la venda de 765.000 automòbils menys, a causa del confinament, les restriccions d’obertura dels concessionaris i la reducció de la riquesa de les famílies, segons estimen els analistes que han confegit l’informe Situació Consum de BBVA Research del primer semestre de l’any. Val a dir que només durant els mesos de març i abril s’han deixat de matricular 230.000 turismes.

Els analistes de BBVA Research estableixen que les vendes cauran per sota dels 700.000 automòbils si es compleixen les pitjors expectatives, mentre que podria enfilar-se per damunt de les 870.000 unitats si l’incertesa s’apaivaga durant la segona meitat de l’any. En canvi, al 2021, la recuperació econòmica podria empènyer les vendes fins al milió d’unitats, una xifra que, de tota manera, és un 9% inferior als registres de l’any 2019.

Més en el mitjà termini, els analistes avancen que els canvis soferts en els hàbits de consum arran del confinament, que han fet avançar el comerç electrònic, reduiran les necessitats de desplaçament, cosa que podria repercutir en la demanda futura de cotxes. Tanmateix, i com a compensació, també comenten que el distanciament social que estimula la por al contagi pot contribuir a reduir l’ús del transport públic, cosa que podria impulsar la mobilitat privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.