Economia

Catalunya, País Valencià i Andalusia són les comunitats menys afectades per la crisi, segons el Banc d’Espanya

El confinament tindrà un impacte més negatiu sobre l’economia espanyola que sobre la de França o d’Alemanya

Catalunya, el País Valencià i Andalusia són les comunitats menys afectades pels efectes del confinament, segons l’informe ‘Heterogeneïtat en l’impacte econòmic de la Covid-19 entre regions i països de l’àrea de l’euro’ del Banc d’Espanya.

Com a conseqüència de les diferències entre les estructures productives de les diferents comunitats autònomes, el Banc d’Espanya preveu majors caigudes en l’activitat de les Illes Canàries, les Illes Balears, País Basc i Madrid per la dependència del sector turístic i el pes dels sectors de serveis de transport i distribució.

En comparació amb altres països de la Unió Europea, el supervisor espera un impacte del confinament més negatiu sobre l’economia espanyola que sobre la francesa o alemanya.

Les caigudes de l’activitat de les diferents comunitats autònomes a conseqüència del confinament provocaran una disminució en el conjunt de l’economia espanyola, d’entre 6,8 punts percentuals en cas d’un confinament de vuit setmanes i 9,1 punts en un de dotze setmanes.

En comparació amb altres països de la Unió Europea, el percentatge d’activitat afectada durant el confinament és més gran a Espanya que a Alemanya, França i, en menor mesura, Itàlia.

Les diferències reflecteixen que el percentatge d’activitat total afectada directament pel confinament varia en funció dels països, així com l’efecte que provoca el tancament d’una branca d’activitat sobre altres sectors del país.

El Banc d’Espanya reconeix que els resultats estan subjectes a un grau d’incertesa “considerable” i recomana interpretar les dades amb una “cautela especial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.