Economia

Torna la diversió, però amb més ordre

Parcs aquàtics i d’atraccions es preparen per reprendre l’activitat amb més higiene i distàncies

Perdran capacitat per evitar aglomeracions, però assumeixen que és l’única via per poder treballar

Els parcs aquàtics, d’atraccions i aventura de les comarques gironines també han vist endarrerit l’inici de temporada, però, ja en la recta final del desconfinament, adopten mesures per reobrir amb garanties per afrontar l’estiu. Com ha passat amb tots el comerços i l’hostaleria, estan ultimant els protocols d’higiene, distàncies entre usuaris i separacions per al personal que atendrà el públic. El que més neguiteja, però, són les restriccions d’aforament, que a banda de fer més profunda la pèrdua d’ingressos, no els donaran treva a l’hora de mantenir –o fins i tot incrementar– plantilles; i la complicació afegida d’evitar que el públic, encara que més escàs, s’acabi aglomerant en llocs o atraccions puntuals dels recintes.

A les comarques gironines, dos dels parcs amb més volum d’usuaris i que només funcionen a l’estiu són els parcs aquàtics Water World, a Lloret –uns 6.000 al dia–, i Aquadiver, a Platja d’Aro –4.900 per jornada–. El director de l’empresa propietària, Parcs Aquàtics de la Costa Brava, Julià López-Arenas, té assumit que aquest 2020 seran menys, “el 50% quan els obrim, el 27 de juny, en fase 3”, i pendents que les xifres variïn ja en la “nova normalitat”.

Els dos recintes han elaborat “protocols dinàmics” per reprendre l’activitat: hi haurà marques al terra perquè es respectin els dos metres de distància a les cues dels tobogans, cartells amb els aforaments de cada zona i dispensadors de gel hidroalcohòlic.

A banda, recomanen als usuaris que comprin les entrades a través d’internet (ofereixen un 50% de descompte el cap de setmana d’obertura) i que hi vagin amb el banyador posat, però López-Arenas destaca que ja eren uns hàbits comuns. Pel que fa a l’oferta de restauració, apostaran únicament per les terrasses.

Pel director dels dos parcs aquàtics, “les limitacions no han de suposar un gran problema” perquè compten que la demanda caurà pel nombre menor de turistes estrangers. El desig, com en altres àmbits de l’economia, és que els visitants de proximitat salvin l’estiu. A Roses, Aquabrava obrirà el 2 de juliol, amb la previsió que aleshores ja torni a haver-hi fronteres obertes.

Segon rodatge al Pp’s

A Platja d’Aro, el parc d’atraccions Pp’s també ultima els preparatius per a l’obertura, divendres 19. Han hagut de tornar a posar a punt les atraccions, després que la declaració de l’estat d’alarma els estronqués la previsió d’obrir a mitjan març. I també han incorporat dispensadors de gel hidroalcohòlic i guants per als usuaris, cintes i senyals per endreçar cues, i un sistema de sensors per controlar que en cap moment excedeixin l’aforament. Calculen que en perdran una quarta part, del miler habitual a un màxim d’entre 700 o 800, explica la portaveu del parc, Vanessa Gómez.

El parc ha sotmès tota la plantilla a proves PCR, per descartar qualsevol risc, i cada dia els prendran la temperatura. D’entrada, però, no ho faran amb els usuaris, però sí que recomanaran l’ús de la mascareta, si no s’acaba imposant per llei. Respecte a la neteja, l’extremaran a les zones de pas i punts de contacte de les atraccions. “Tot serà més lent”, reconeix Gómez, però és l’única via per poder tornar a treballar. Al Pp’s, finalment, també oferiran als usuaris mascaretes de roba o ampolletes de gel com a obsequi per recàrregues de 40 euros del saldo per fer ús de les atraccions.

LA XIFRA

50
per cent
serà la reducció d’aforament inicial dels parcs aquàtics Water World i Aquadiver quan reobrin.

LA DATA

27.06.20
obriran
els parcs de Lloret i Platja d’Aro, uns dies abans que l’Aquabrava de Roses, a partir del 2 de juliol.

Mesures als parcs d’aventura

Els parcs i les activitats d’aventura han començat a retornar a l’activitat, amb la desescalada, i també han pres mesures per donar més seguretat als usuaris. Al Parc Aventura Sant Feliu de Guíxols, per exemple, el seu responsable, Albert Gironès, detalla que els monitors faran servir equips i pantalles de protecció en l’acollida i el repartiment del material, i oferiran als clients rentar-se les mans abans i després d’iniciar els recorreguts.

El més destacat en aquests casos, però, és que higienitzaran tots els equips –arnesos, mosquetons o guants– un cop utilitzats. Tot plegat, potser reduirà la vida útil del material. “Si un arnés valia durant tres o quatre temporades, ara potser es desgastarà abans; els fabricants faran negoci”, bromeja Gironès, però no volen riscos.

Respecte a les distàncies, demanaran que es respectin els dos metres entre usuaris o grups, tot i ser activitats poc massificades. A Sant Feliu, l’Ajuntament també ha reobert la via ferrada de la cala del Molí, i demana als usuaris que extremin les precaucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.