Economia

El sector turístic vol que s’allarguin els ERTO

El sector turístic retreu al govern espanyol haver-lo deixat de banda durant la crisi del coronavirus. “El sector se sent abandonat”, va resumir el president de CEHAT, Jorge Marichal, en la cimera empresarial organitzada per la CEOE. En aquest context, els empresaris van reiterar la petició d’allargar els ERTO i els crèdits ICO fins que es recuperi la demanda i van reclamar l’elaboració d’un pla estratègic sectorial. També van advertir d’una allau de concursos de creditors a les empreses turístiques i van demanar també aplicar una reducció de l’IVA a les activitats del sector i apostar per la flexibilitat laboral com una mesura per “protegir” l’ocupació.

L’organització empresarial augura el tancament de 65.000 establiments de restauració d’un total de 270.000 locals, amb un descens de l’ocupació de fins a 400.000 llocs de treball. En aquest context, el president d’Hostaleria d’Espanya, José Luis Yzuel, va lamentar que no s’hagin impulsat microcrèdits per a les petites empreses, a les quals no han arribat els ICO, amb avals de l’Estat de fins a 25.000 euros. Així mateix, va proposar aplicar una reducció de l’IVA i va criticar no haver participat en l’elaboració del pla estratègic sectorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.