Gran angular

Sis clústers catalans capten mig milió d’euros de la Comissió Europea

Els clústers de la il·luminació, l’alimentació, el packaging, les smart cities, la mobilitat i l’esport participaran en diversos projectes d’abast europeu

Sis clústers de Catalunya han aconseguit captar fins a 519.000 euros de la Comissió Europea per finançar projectes d’innovació en àrees com la il·luminació, l’alimentació, el packaging, les smart cities, la mobilitat i l’esport.

Els diners procedeixen del programa COSME Cluster Excellence, que en total ha comptat amb un pressupost de 3,6 milions d’euros. Així doncs, Catalunya ha captat el 14,4% del total del pressupost d’aquesta línia d’ajuts.

Els sis clústers catalans que han accedit a aquests fons són el Clúster Digital, el Clúster Foodservice, el Packaging Cluster, el Clúster d’Il·luminació de Catalunya (CICAT), Railgrup i INDESCAT, el clúster català de la indústria de l’esport.

Durant els pròxims dos anys, Packaging Cluster i Clús ter Foodservice lideraran la iniciativa Safe Smart Food, per impulsar l’ecosistema de l’alimentació i el packaging. El Clúster d’Il·luminació ajudarà a desenvolupar la platforma ClusterXchange, per promoure l’aprenentatge entre pimes dins del marc de la il·luminació, la construcció i les smart cities. El Clúster Digital s’involucrarà en l’SmartCTClusters, per crear una xarxa col·laborativa entre cinc clústers europeus de l’àmbit de les smart cities. Railgrup participarà a EXXTRA, que té per objectiu la cooperació tecnològica per impulsar oportunitat d’innovació. INDESCAT coordinarà SmartSports4GoodLife, projecte que ha de permetre més de 50 intercanvis entre 100 empreses i agents de la indústria esportiva de Catalunya, França, Hongria i els Països Baixos.

Per accedir als ajuts, els clústers han comptat amb el suport d’ACCIÓ. El seu director de la unitat de Clústers, Joan Martí, considera que la captació de 519.000 euros de la Comissió Europea “posa de manifest la fortalesa dels clústers catalans en el context europeu i és un bon exemple que la política de clústers de Catalunya està alineada amb les recomanacions i programes que impulsa la Comissió Europea.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.