Focus

methinks

‘Software’ per respondre ràpid davant un ictus

L’ictus és la principal causa de discapacitat al món i està entre les primeres de mort. Es genera o bé quan una de les artèries del cervell es trenca o quan es produeix un trombe que n’obstrueix alguna. Aquest últim representa el 85% dels ictus que es registren.

El temps de reacció en intervenir-lo és crucial per salvar la vida o evitar una incapacitat greu al pacient, però només un 50% dels hospitals arreu del món tenen la capacitat tècnica o professional per poder identificar de manera ràpida quin tractament requereix. Cristian Martí, emprenedor d’èxit en el monitoratge de vehicles, va començar l’any 2016 a estudiar de quina manera fer servir la intel·ligència artificial en l’àmbit de la salut. Aleshores va desenvolupar un software del bracet de l’Hospital Clínic de Barcelona que permetés un diagnòstic ràpid de l’ictus. “Es tracta d’una tecnologia que amb un simple TAC classifica l’ictus i serveix d’eina de comunicació entre diferents hospitals per poder respondre de manera molt àgil, siguin a l’hospital que siguin. Permet, doncs, que tothom tingui accés als millors radiòlegs possibles”, explica Pau Rodríguez, director general de Methinks, l’empresa emergent que va crear Martí per portar al mercat els seus avenços tecnològics per combatre l’ictus.

La firma comença en breu una ampliació de capital de 800.000 euros, a través de la plataforma Capital Cell, i a més a més preveuen que entrin al consell d’administració experts internacionals de primer ordre, com ara Tudor Jovin, Demetrius Lopes, Marc Ribó i Marc Subirats, fundador d’Advance Medical i una de les persones més influents en el món dels dispositius mèdics.

La i

ntenció de l’empresa emergent és llicenciar la seva tecnologia a una gran empresa que tingui el múscul financer suficient per poder comercialitzar el seu producte arreu del món. Rodríguez assegura que han despertat molt interès entre el sector i que calculen que l’any 2021 ja començaran a vendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.