Política

Omella demana a la Moncloa que “aparqui” la sortida dels monjos del Valle de los Caídos

El president dels bisbes espanyols adverteix que encara cal veure “com es du a terme jurídicament”

Demana al govern espanyol que se centri en la pandèmia i no en “temes polítics que no són essencials”

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat al govern espanyol “aparcar” la sortida dels monjos benedictins del Valle de los Caídos, després que la setmana passada el consell de ministres aprovés l’avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica, que inclou la supressió de la fundació dels religiosos.

En una entrevista a la cadena COPE, el també cardenal ha advertit que “a l’hora de la veritat caldrà veure com es du a terme jurídicament” l’expulsió dels monjos. Omella ha argumentat que es tracta d’un dels “temes polítics que no són essencials” i que considera que “poden distreure” de la pandèmia. “Jo diria als polítics, per què no aparquen certes coses, asserenem la societat i busquem el que de veritat preocupa a la gent?”, s’ha preguntat. I és que segons ell, “en aquest moment el que més preocupa és sortir de la malaltia [la Covid-19], trobar feina, educar als joves i fer-ho bé”.

“Tant preocupa a la gent que els benedictins hagin de sortir o no d’aquest monestir? Si estan allà per resar, segur que s’equivocaran en moltes coses i en algunes coses que han dit, com tots, però són allà per fer el bé”, ha afegit.

Omella també s’ha referit en l’entrevista a la tramitació de la proposició de llei d’eutanàsia, després del rebuig de les esmenes a la totalitat de l’oposició el passat 10 de setembre. El cardenal ha iniciat la resposta defensant la vida des del moment de la concepció perquè el nen “ja està sentint” i “no és un apèndix”. I ha prosseguit que “quan a un malalt li treuen el dolor, nota que la família l’estima i no l’abandona, i que els sanitaris l’atenen amb estimació, i el cuiden amb una carícia, la persona no vol morir, vol viure”. Ha afegit que la gent gran “estima la vida, i el que vol és que d’alguna manera el dolor desaparegui” i en aquest sentit considera que hi ha “molts avenços” mèdics que ho fan possible.

També s’ha referit a l’educació, per defensar que “els nens no són de l’estat, són dels pares”. El religiós ha reclamat “un gran pacte per l’educació a Espanya”. En aquest sentit, ha lamentat que quan l’acord ha estat proper “sempre un o altre es tira enrere”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.