Política

El PDeCat assoleix un preacord amb el govern espanyol per votar Sí als pressupostos de l’Estat

Els quatre diputats encapçalats demòcrates se sumaran a la majoria que permetrà l’aprovació dels comptes

Ferran Bel admet que no són els PGE que ell faria però creu que són una opció millor que prorrogar els del 2018

Els quatre diputats del PDeCat votaran afirmativament als pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2021.

Segons ha pogut saber l’ACN, la direcció de la formació i el govern espanyol han assolit un principi d’acord, que ara ha de ratificar l’executiva del partit.

Els diputats del PDeCat es desmarquen definitivament d’aquesta manera dels quatre de JxCat, que ja han anunciat que no donarà suport als pressupostos.

El Partit Demòcrata se suma d’aquesta manera als escons del PSOE, Podem, ERC, PNB, Bildu i Compromís i situa el suport als comptes de Pedro Sánchez en 184 escons, molt per sobre de la majoria absoluta (176).

El portaveu del PDeCat al Congrés, Ferran Bel, ha afirmat aquest dilluns a la Ser Catalunya que aquest és “un molt bon acord” que s’ha negociat sobre un pressuposto que “ja tenia les majories suficients” però que finalment permet que el PDeCat aporti “millores substancials” per a Catalunya als comptes de Sánchez.

“Aquests pressupostos no són els que jo faria si fos ministre d’Hisenda”, ha admès Bel. No obstant això, ha defensat que “són millor” que prorrogar els pressupostos del 2018.

Bel ha puntualitzat que la seva formació està en contra de la proposta d’harmonització fiscal que ERC ha pactat impulsar amb el govern espanyol fruit de la seva negociació.

“La nostra funció és millorar el finançament de la Generalitat i no renunciar a una part de l’autogovern”, ha afirmat. El portaveu ha recordat que ells sempre han demanat “més capacitat fiscal” per al govern català. I segons ell,  “intentar harmonitzar a l’alça alguns d’aquests conceptes no és el més encertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.