Gran angular

El tràfic de mercaderies al Port de Barcelona remunta

Al mes de novembre, el tràfic de mercaderies es va incrementar un 13% respecte del mateix mes de l’any passat

El tràfic de mercaderies remunta, com evidencien les dades del Port de Barcelona, on el mes de novembre es va incrementar un 13% respecte del mateix mes del 2019, tot assolint els 5,6 milions de tones.

Pel que fa als contenidors, van mostrar un creixement del 24% durant el mes de novembre, sumant un total de 302.889 TEU. El tràfic de contenidors plens, sense trànsits, se situa en 122.126 TEU, xifra que suposa un increment del 3,2% respecte del novembre del 2019. En aquesta partida destaquen les exportacions, que, amb 69.516 TEU, creixen un 11,5%. Pel que fa als contenidors plens de trànsit, es van incrementar un 59%, tot registrant un moviment de 113.682 TEU.

Aquestes dades reflectirien que, després d’uns mesos complicats a causa de la pandèmia, el Port de Barcelona inicia la recuperació. El tràfic total de mercaderies al Port suma, del gener al novembre, 53,4 milions de tones, un 14,7% menys que el mateix període de l’any anterior. La caiguda acumulada del tràfic total fins al mes d’octubre era del 17%.

Pel que fa als contenidors, entre gener i novembre han passat per les terminals del Port de Barcelona un total de 2,7 milions de TEU, el que suposa un descens del 13,9%. Els contenidors plens sense trànsits sumen 1,24 milions de TEU (-7,3%). En aquest cas, s’ha de destacar el bon ritme de les exportacions que, amb 656.273 TEU, es mantenen en els mateixos registres que l’any 2019. Aquestes dades demostren, sens dubte, la bona feina i resiliència de la indústria del hinterland del Port de Barcelona.

Pel que fa a les mercaderies a l’engròs, els sòlids a granel han sumat 3,6 milions de tones en el període gener-novembre, el que suposa un descens del 3,2% respecte al mateix període de 2019. I els líquids a granel registren un moviment de 11,6 milions de tones (-22%). En aquest últim cas, la davallada ve marcada principalment pels gas natural però la resta de mercaderies, especialment els químics, semblen iniciar una recuperació amb un increment del tràfic del 7% al novembre.

Els tràfics d’automòbils i el passatge tornen a ser, un cop més, els principals afectats per les conseqüències de la COVID-19. En el cas dels vehicles, la caiguda fins al mes de novembre és del 40,8%, amb un moviment de 423.949 unitats. Quant al passatge, el descens ha estat d’un 81,6% (825.921 passatgers), amb especial incidència en el tràfic de creuers que cau un 93,5%, mentre que el tràfic de ferris de línia regular baixa un 55,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.