Salut

Arriben a l’Estat les primeres 196.800 dosis de la vacuna d’AstraZeneca

Catalunya rebrà a partir de dilluns unes 31.000 dosis

El nou vaccí no es podrà administrar a persones de més de 55 anys

Les primeres 196.800 dosis de la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca i la Universitat d’Oxford han arribat aquest dissabte a la tarda a l’Estat, segons ha informat el ministeri espanyol de Sanitat.

Es preveu que Catalunya rebrà unes 31.000 dosis d’aquest nou preparat el pròxim dilluns.

Es tracta de la tercera vacuna autoritzada a Europa per combatre el coronavirus, després de les de Pfizer-BioNTech i Moderna, que ja es van començar a distribuir fa algunes setmanes entre la població de les residències geriàtriques i el personal sanitari de primera línia en la lluita contra la pandèmia.

A diferència d’aquestes dues primeres, l’eficàcia del vaccí d’AstraZeneca-Oxford en la gent gran no s’ha pogut comprovar i, per tant, només es podrà administrar en persones adultes de fins a 55 anys.

D’altra banda, aquest preparat es pot emmagatzemar a temperatures d’entre 2 i 8 ºC –les d’una nevera convencional- cosa que simplifica la seva distribució en comparació amb les de Pfizer, que s’ha de conservar a -70 ºC i la de Moderna, a -20 ºC.

Els primers en rebre la nova vacuna seran els professionals i treballadors de centres sanitaris i sociosanitaris en actiu no inclosos prèviament als grups 2 i 3 del pla de vacunació.

Entre la primera i la segona dosi d’aquest vaccí hauran de passar de deu a dotze setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.