Economia

Eines Pimec denuncia “inseguretat” electoral

La candidatura presenta al·legacions al procés d’eleccions de l’entitat patronal

Pere Barrios, l’empresari que encapçala la candidatura Eines Pimec a presidir la patronal de la petita i mitjana empresa, va presentar ahir un document d’al·legacions davant la junta electoral de l’entitat. En l’escrit, entre altres irregularitats, Eines Pimec denuncia que hi ha hagut “inseguretat jurídica” en el procés electoral que avui culminarà amb la votació d’un nou president i un nou equip gestor a Pimec.

Barrios, que també va formar part de la candidatura Eines de País a la Cambra de Comerç de Barcelona, en la qual ocupa una de les vicepresidències, encapçala una candidatura de tall independentista que s’enfronta amb la d’Antoni Cañete, que els últims anys ha estat secretari general de l’entitat. Tots dos aspiren a substituir l’històric president, Josep González, que va anunciar que deixava el càrrec fa tres setmanes.

Durant la campanya, Barrios s’ha exclamat diverses vegades i ha acusat els actuals responsables de Pimec de destinar recursos interns a afavorir Cañete, el candidat considerat continuista. A més, han expressat problemes a l’hora de consultar el cens, molt més petit del que s’esperaven (uns 5.000 vots en lloc de les 128.000 empreses que agrupa la patronal), dins del qual, subratlla, algunes associacions i entitats “ja tenen el vot compromès” amb la candidatura de Cañete. Una altra de les queixes de Barrios és que l’aspirant rival ha tingut més temps per preparar la campanya, atès que disposava d’informació prèvia sobre la data de la convocatòria d’eleccions, que va coincidir amb la sortida de González, el dia 2 de febrer.

Tot i haver estudiat diverses possibilitats legals, Eines Pimec no impugnarà les eleccions que se celebren avui, però vol “deixar constància de totes les irregularitats i que la junta electoral ho investigui i respongui”, tal com va declarar Barrios en sortir de la seu de la patronal després de dipositar-hi l’escrit d’al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.