Gran angular

La taxa d’atur dels professionals qualificats és del 24,6%

La taxa d’atur de la població qualificada a Catalunya és del 24,6%, segons un estudi d’EAE Business School

La taxa d’atur de la població qualificada a Catalunya ha estat al primer quadrimestre de l’any del 24,6%, gairebé quatre punts menys que durant l’any 2020, quan es va registrar el 28,3%, segons dades de l’estudi L’ocupabilitat de la població qualificada en temps de pandèmia, publicat per EAE Business School.

Segons les dades d’aquest estudi elaborat per la professora d’EAE Magalí Riera, la variació entre el 2015 i el primer quart del 2021 és d’1,7 punts, però cal fer avinent que el 2020 va assolir el 28,3% d’atur, 5,4 punts més que el 2015, tot evidenciant els efectes que sobre l’economia va tenir la pandèmia. La taxa de desocupació és l’índex que s’obté de calcular quin és el percentatge de població desocupada entre la població activa, que suma la població ocupada i la desocupada. Segons la professora Riera, “la pandèmia ha impactat a tots els nivells de formació, i cal esperar que la situació millori amb la recuperació econòmica, però és necessari crear ocupació de qualitat i integrar-hi els canvis que s’han viscut en els darrers temps, com ara la digitalització.”

A tot l’Estat, la taxa d’atur de la població qualificada va ser el 2020 del 28,5%. Per gènere, a Catalunya la taxa d’atur entre dones amb qualificades professionalment arriba al 26,4%, mentre que en els homes aquesta ràtio és del 22,6%. L’any 2020, entre les dones qualificades l’atur va ser del 31,6%, 3,7 punts més que el 2015, mentre que en el cas dels homes, va ser del 24,8%, un 7% més que el 2015. A Catalunya, la taxa de població femenina amb estudis superiors és del 34,7%, mentre que la masculina és del 32,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.