Política

L’executiu mirarà d’actuar contra l’alt preu de la llum

També confia que l’Acord per l’Autodeterminació doni força a “la negociació més difícil” de Catalunya amb l’Estat

L’executiu català anuncia que estudiarà mesures legals per actuar contra “l’avarícia de les empreses energètiques” per l’encariment del preu de la llum, que agreuja el problema de la pobresa energètica. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, que va qualificar de “preus vergonyosos” els encariments de la factura elèctrica domèstica, va anunciar que el govern analitzarà quines mesures legals pot adoptar per “protegir la ciutadania d’aquest abús”. Per la situació donada, el govern es considera obligat a buscar mesures per aturar aquest encariment “a través dels òrgans pertinents”. A més, l’executiu d’ERC i JxCat també considera necessari “construir alternatives a un mercat que s’ha mostrat del tot ineficient a l’hora d’assegurar que tothom pot disposar d’un bé essencial com l’energia”.

En la trobada de consellers i secretaris generals per fixar les línies estratègiques del nou curs polític, el president Aragonès va demanar accelerar els pactes nacionals per la indústria, la transició ecològica i la llengua. Després de la trobada, la portaveu va anunciar que s’està a punt de tancar les bases de l’Acord Nacional per a l’Amnistia i l’Autodeterminació i que la setmana vinent es donarà a conèixer el nom dels integrants del grup impulsor de l’acord promogut pel mateix govern i del qual formarà part l’exdiputat de la CUP David Fernàndez.

L’executiu sosté que una gran majoria de ciutadans volen una solució política basada en la fi de la repressió a través de l’amnistia i un referèndum per decidir el futur. La portaveu va explicar que s’està acabant de decidir la forma que es donarà a l’acord amb l’objectiu que sigui “un espai d’entesa” i doni força a la negociació del govern català amb l’executiu espanyol en la represa de la taula de diàleg. L’executiu català considera el diàleg amb el govern espanyol “la negociació més difícil que ha afrontat mai el govern de Catalunya”.

L’objectiu de la jornada de treball d’ahir fora de les seus institucionals és, en paraules de l’executiu, “sacsejar el país” per culminar les transformacions social, verda, feminista i democràtica.

LA FRASE

L’acord ha de donar força a la negociació més difícil que ha afrontat mai el govern de Catalunya
Patrícia Plaja
portaveu del govern català


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.