Empreses

El grup japonès Sojitz entra a l’accionariat de Nexus Energia

La comercialitzadora d’energia catalana compta amb el conglomerat japonès per materialitzar el seu ambiciós pla de negoci

La comercialitzadora d’energia Nexus Energía ha anunciat un acord perquè el conglomerat japonès Sojitz entri a formar part del seu accionariat.

Aquesta ampliació de capital té lloc després que la companyia, el mes de juliol passat, aixequés el seu propi fons de titulització i renovés el seu finançament sindicat, el mes passat.

Sojitz, un dels més grans conglomerats, amb presència a diversos sectors a través d’una xarxa de 400 empreses, s’incorpora a Nexus amb una participació minoritària rellevant. Tal com ha explicat la companyia, l’operació permetrà dinamitzar un pla de negoci en què hom espera arribar al 2020 a 30 TWh d’energia gestionada i assolir una facturació de 1.800 milions d’euros. En concret, hom espera que es generin sinergies rellevants en aspectes com ara potenciar el desenvolupament de l’autoconsum; la signatura d’acords de compra d’energia a llarg termini (PPAs); increment del volum d’energia que es representarà al mercat o el suport per a l’expansió en la comercialització d’energia per al segment domèstic i en el procés d’internacionalització. Com diu Oriol Xalabarder, conseller delegat de Nexus Energía, “aquesta operació reafirma Nexus Energia com una de les companyies líders del segment de comercialitzadores d’energia independents, tot preparant Nexus Energía per afrontar els reptes de la Transició Energètica, tot permetent-nos accelerar el nostre creixement a les diferents àrees del negoci.”

Per la seva banda, Masakazu Hashimoto, Chief Operating Officer (COO), ha declarat que “Sojitz es compromet a donar suport al creixement de Nexus Energía i el desenvolupament del seu pla de negoci. El nostre objectiu no és només arribar al subministrament d’energia 100% verda, sinó també oferir serveis de valor afegit, com l’autoconsum solar i serveis d’eficiència energètica.”

Nexus Energía, fundada el 2000 per una desena de distribuïdores locals d’energia de tot l’Estat, subministra actualment electricitat i gas natural a més de 32.000 llars i més de 26.000 empreses a Espanya. Amb un equip de 170 empleats, gestiona 14 TWh i factura prop de 1.000 milions d’euros anualment. Així mateix, és líder en la representació de productors d’energies renovables, amb més de 17.500 plantes representades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.