Empreses

Eurecat, Hospital de Sant Pau i The Collider creen una companyia que fa servir la intel·ligència artificial per monitorar pacients afectats en la seva mobilitat

Ephion Health comercialitzarà la primera plataforma digital que permet controlar l’evolució de pacients que han vist com s’ha reduït la seva mobilitat

El cen­tre tec­nològic Eure­cat, l’Hos­pi­tal Sant Joan de Déu i The Colli­der, el pro­grama d’inno­vació de Mobile World Capi­tal Bar­ce­lona (MWCa­pi­tal), han creat la com­pa­nyia Ephion Health, que comer­ci­a­lit­zarà la pri­mera pla­ta­forma digi­tal que per­met moni­to­rar, mit­jançant intel·ligència arti­fi­cial, l’evo­lució de paci­ents amb malal­ties que afec­ten la mobi­li­tat, que es cal­cula que supo­sen almenys un 25 per cent de la població.

La pla­ta­forma, desen­vo­lu­pada per Eure­cat i trans­fe­rida a Ephion Health dins de la seva acti­vi­tat de valo­rit­zació de tec­no­lo­gies, ha estat vali­dada amb per­so­nes que patei­xen distròfia mus­cu­lar de Duc­henne, en el marc del pro­jecte 6MWT+ (The Six Minu­tes Walk Test Plus Sys­tem), finançat i recol­zat des del 2019 per EIT Health. Actu­al­ment, la pla­ta­forma per­met quan­ti­fi­car la mobi­li­tat i la capa­ci­tat fun­ci­o­nal dels paci­ents, mit­jançant la inte­gració de fins a vuit tipus de sen­sors bio­mecànics i fisiològics que per­me­ten reco­llir fins a cinc tipus de vari­a­bles.

Aques­tes dades són reco­lli­des mit­jançant una apli­cació mòbil i es trans­me­ten de manera segura i ano­ni­mit­zada als ser­vi­dors de la com­pa­nyia. Final­ment, les dades s’ana­lit­zen mit­jançant algo­ris­mes d’intel·ligència arti­fi­cial i s’obté un únic índex (pun­tu­ació de 0 a 100), que està rela­ci­o­nat direc­ta­ment amb l’estat de salut del paci­ent.

D’aquesta manera, el pro­gra­mari d’Ephion Health per­met “moni­to­rar el paci­ent de manera objec­tiva i pre­cisa, ja sigui a l’hos­pi­tal o remo­ta­ment”, des­taca la inves­ti­ga­dora d’Eure­cat i CTO (Chief Tech­no­logy Offi­cer) de la com­pa­nyia, Mireia Clara­munt.

Estu­dis pre­li­mi­nars rea­lit­zats per Ephion Health apun­ten que l’ús d’aquesta tec­no­lo­gia a la pràctica clínica “pot per­me­tre un estalvi en el sis­tema de salut euro­peu d’almenys mil mili­ons d’euros”, subrat­lla el COO (Chief Ope­ra­ting Offi­cer) d’Ephion, Joe Zak­zeski.

Així mateix, el direc­tor de la uni­tat de Digi­tal Health d’Eure­cat i asses­sor científic de la com­pa­nyia, Felip Mira­lles, des­taca que mit­jançant la tec­no­lo­gia d’Ephion, s’acon­se­gui­ria a més acce­le­rar la inves­ti­gació clínica “faci­li­tant el desen­vo­lu­pa­ment de nous fàrmacs per a malal­ties que afec­ten la mobi­li­tat dels paci­ents de manera més ràpida i econòmica”. Per això, Ephion Health ofe­reix la seva pla­ta­forma a empre­ses far­macèuti­ques per al desen­vo­lu­pa­ment i la intro­ducció d’end­points digi­tals als seus assa­jos clínics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.