Empreses

Eurecat, Hospital de Sant Pau i The Collider creen una companyia que fa servir la intel·ligència artificial per monitorar pacients afectats en la seva mobilitat

Ephion Health comercialitzarà la primera plataforma digital que permet controlar l’evolució de pacients que han vist com s’ha reduït la seva mobilitat

El centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Sant Joan de Déu i The Collider, el programa d’innovació de Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), han creat la companyia Ephion Health, que comercialitzarà la primera plataforma digital que permet monitorar, mitjançant intel·ligència artificial, l’evolució de pacients amb malalties que afecten la mobilitat, que es calcula que suposen almenys un 25 per cent de la població.

La plataforma, desenvolupada per Eurecat i transferida a Ephion Health dins de la seva activitat de valorització de tecnologies, ha estat validada amb persones que pateixen distròfia muscular de Duchenne, en el marc del projecte 6MWT+ (The Six Minutes Walk Test Plus System), finançat i recolzat des del 2019 per EIT Health. Actualment, la plataforma permet quantificar la mobilitat i la capacitat funcional dels pacients, mitjançant la integració de fins a vuit tipus de sensors biomecànics i fisiològics que permeten recollir fins a cinc tipus de variables.

Aquestes dades són recollides mitjançant una aplicació mòbil i es transmeten de manera segura i anonimitzada als servidors de la companyia. Finalment, les dades s’analitzen mitjançant algorismes d’intel·ligència artificial i s’obté un únic índex (puntuació de 0 a 100), que està relacionat directament amb l’estat de salut del pacient.

D’aquesta manera, el programari d’Ephion Health permet “monitorar el pacient de manera objectiva i precisa, ja sigui a l’hospital o remotament”, destaca la investigadora d’Eurecat i CTO (Chief Technology Officer) de la companyia, Mireia Claramunt.

Estudis preliminars realitzats per Ephion Health apunten que l’ús d’aquesta tecnologia a la pràctica clínica “pot permetre un estalvi en el sistema de salut europeu d’almenys mil milions d’euros”, subratlla el COO (Chief Operating Officer) d’Ephion, Joe Zakzeski.

Així mateix, el director de la unitat de Digital Health d’Eurecat i assessor científic de la companyia, Felip Miralles, destaca que mitjançant la tecnologia d’Ephion, s’aconseguiria a més accelerar la investigació clínica “facilitant el desenvolupament de nous fàrmacs per a malalties que afecten la mobilitat dels pacients de manera més ràpida i econòmica”. Per això, Ephion Health ofereix la seva plataforma a empreses farmacèutiques per al desenvolupament i la introducció d’endpoints digitals als seus assajos clínics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.