opinió
Jordi Puigneró
La Catalunya del futur és digital i descarbonitzada
L’SCEWC, el congrés internacional referent del sector de les ciutats intel·ligents, torna aquesta setmana al seu hàbitat natural, la Fira de Barcelona Gran Via, amb dues grans notícies que cal celebrar: el seu desè aniversari i la represa d’una certa normalitat postpandèmica, amb el retorn a la presencialitat.
El govern de Catalunya hi tornarà a ser per mostrar aquí i al món la nostra aposta per la connectivitat i les tecnologies digitals com a grans aliades a l’hora de donar resposta als principals reptes globals que tenen plantejats avui les ciutats i països del món. Reptes socials, econòmics i ambientals que ens interpel·len a tots.
La Generalitat porta en aquesta edició la seva aposta per fer de Catalunya una nació digital empoderada amb un territori connectat i descarbonitzat. Amb infraestructures físiques i digitals de progrés que afavoreixin el repoblament i evitin la desigualtat urbana; amb una mobilitat col·lectiva, compartida, connectada i eficient; amb una economia digital i digitalitzada basada en el talent, la innovació, l’emprenedoria i la circularitat, i, sobretot, amb una ciutadania empoderada com a motor.
És evident que l’SCEWC és l’aparador ideal on exposar les polítiques, projectes, actuacions i solucions impulsades des de la vicepresidència del govern. I també per mostrar la col·laboració, cabdal i imprescindible, de l’ecosistema digital català (empreses, entitats i centres tecnològics i de recerca), així com del món local en aquest objectiu de país.
Per això us convidem a conèixer les solucions per a la Catalonia green & digital del futur, alineada amb els ODS de l’Agenda 2030 i conjurada a donar resposta als grans reptes globals que són la lluita contra el canvi climàtic i la digitalització.
Perquè Catalunya serà digital i verda o no serà.