Empreses

Moventis Sarfa arriba als cent anys amb 2,5 milions de viatgers a l’any

La companyia de transport col·lectiu fa més de 160.000 anuals i ha esdevingut el líder de serveis de transport a la demarcació de Girona

La companyia de transport públic Moventis Sarfa arriba als cent anys d’història amb més de 2,5 milions de viatgers a l’any, i fa més de 160.000 expedicions anuals.

Líder en serveis de transport a la demarcació de Girona, la centenària fa 36 itineraris nacionals i internacionals, que suposen una mitjana anual de més d’11 milions de quilòmetres recorreguts, una xifra que equival a fer 291 voltes a la circumferència terrestre en un any.

Amb seu a Begur (Baix Empordà), la companyia compta amb una flota de 119 busos, que fan serveis de transport regulars, reiterats (escolars i fàbriques) i discrecionals.

La seva història va arrencar el 1921 en forma d’una petita empresa de transport amb una desena de vehicles, que cobrien les rutes de l’Alt i Baix Empordà i la Selva.

Com diu Enric Gimeno, gerent de Moventis Sarfa, “estem molt orgullosos de complir el nostre 100 aniversari convertits en una autèntica institució al nostre sector, que ja forma part de la història del transport públic a Catalunya.”

Les rutes de més demanda pels usuaris es concentren en les connexions Girona-Costa Brava, amb 613.000 usuaris per any; Tossa-Lloret de Mar-Barcelona-aeroport Josep Tarradellas, amb 475.000 viatgers anyals; Figueres-Roses-Cadaqués, amb 461.000 usuaris per any i les connexions entre la Costa Brava-Centre i la Costa Brava-Nord amb Barcelona i l’aeroport Josep Tarradellas, que concentres un total de 385.000 passatgers anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.