Gran angular

El 80% de les empreses de l’Ibex no compleixen amb la igualtat de gènere

Un estudi d’UPF-Barcelona School of Management revela que només una minoria segueix les indicacions del Codi de Bon Govern de la CNMV de donar més participació a les dones al consell d’administració

El 80% de les empreses de l’Ibex no compleixen amb els requisits de la igualtat de gènere, tot contravenint el Codi de Bon Govern de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que recomana que almenys un 40% del total de membres del consell d’administració siguin dones, i no més tard del 2022.

La investigadora d’UPF-Barcelona School of Management (UPF-BSM), i coordinadora de l’Observatori de la Sostenibilitat, Erola Palau, ha observat que, al febrer del 2022, fins a 27 empreses del selectiu no compleix amb el que prescriu el Codi. Val a dir, com assenyala Palau, que aquesta regulació exigeix a les empreses que si no segueixen aquestes recomanacions, n’expliquin els motius, per tal que els accionistes, els inversors o els clients puguin jutjar-los.

En la tasca realitzada per Erola Palau, només hi ha set empreses en què les dones ocupen una proporció entre el 40% i el 49%, mentre que n’hi ha una en què aquesta proporció s’eleva a 50-59%.

Per sota del llistó del 40%, n’hi ha 12 que es troben a la franja del 30-39%; 9 en 20-29% i 6 en 10-19%.

Tanmateix, també cal fer avinent que, respecte del mes de març del 2021, ha augmentat la quantitat d’empreses que compleixen els requisits d’igualtat de gènere. El març del 2021, hi havia quatre empreses que comptaven amb un mínim de 40% de conselleres. Enguany, en canvi, aquesta xifra s’ha duplicat i ja arriba a les vuit empreses. Com explica Palau, “Paga la pena apuntar que les conselleres han augmentat majoritàriament en empreses que l’any passat no complien amb els requisits de paritat de la CNMV”. Tanmateix, “l’any 2022 també han augmentat les empreses que no arriben ni a la meitat recomanada. S’ha passat de dues a sis companyies que no assoleixen el 20% de conselleres”.

Palau estima que atès que L’IBEX-35 és l’índex borsari de referència a l’estat espanyol i recull les empreses amb més liquiditat i que més cotitzen del país, “aquestes societats haurien de servir d’exemple de bones pràctiques per a la resta d’organitzacions. No obstant això, aquesta anàlisi evidencia que la dona continua estant infrarepresentada en els òrgans de direcció i que encara queda un llarg camí per aconseguir que es compleixin les recomanacions de la CNMV, com a mínim, en qüestions de diversitat en els consells d’administració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.