Empreses

L’Agroparc d’Ametller Origen reduirà un 20% el malbaratament alimentari

Un estudi d’UPF-BSM calcula que el nou projecte de la companyia agroalimentària tindrà un impacte econòmic de 433 milions d’euros

L’Agroparc d’Ametller Origen té per objectiu reduir un 20% el malbaratament alimentari i recuperar dues tones de plàstics anuals, a més de generar un impacte econòmic de 433 milions d’euros en activitat productiva i crear més de 3.100 llocs de treball.

Aquestes dades procedeixen de l’estudi Cas Ametller Origen: cap a una cadena de subministrament centralitzada, circular i semiautomàtica, realitzat per l’Observatori de Sostenibilitat de la UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM).

“Partint de càlculs propis i de la recerca de bones pràctiques, l’estudi corrobora que la nova cadena de subministrament maximitza la seva sostenibilitat”, ha indicat Erola Palau Pinyana, coautora de l’estudi i coordinadora de l’Observatori de Sostenibilitat de la UPF-BSM. La investigadora ha exposat també que la cadena de valor d’Ametller Origen “té un balanç energètic positiu i el potencial per esdevenir un referent d’economia verda per a altres empreses innovadores del sector.”

La nova cadena de subministrament d’Ametller Origen serà capaç de servir les mateixes botigues recorrent 3.493 km menys cada dia, quelcom que suposa un estalvi de 579 kg / CO2 al dia. L’aposta de l’Agroparc Penedès per vehicles alternatius al dièsel garantirà una davallada d’entre el 50% i el 100% de les emissions de CO2 i d’entre el 50% i el 90% de les emissions nocives per a la salut. “Totes les accions previstes per Ametller Origen es troben en el punt òptim de sostenibilitat”, ha afirmat la coautora de l’estudi. L’informe destaca algunes de les diverses actuacions com, per exemple, la robotització i automatització d’alguns processos, que persegueix reduir les baixes laborals en un 98% o reduir els temps d’operació en un 80%. La coautora també ha subratllat el reciclatge de residus de cartó, plàstic i poliestirè, que oferirà la possibilitat de recuperar un 45% de la inversió financera, de 180 milions d’euros en total.

“L’Agroparc, com a tal, no existeix enlloc al món, però pot inspirar altres iniciatives que es puguin dur a terme”, ha manifestat Josep Ametllerr, el cofundador de la companyia agrolimentària, que ha conclòs que amb el projecte de l’Agroparc Penedès es pretén “fer aliments prop de zones metropolitanes sent capaços de dur-ho a terme sense generar emissions, a través de la circularitat i garantint competitivitat pel que fa als costos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.