Empreses

Seidor tornarà a buscar un soci, si li cal, per a compres

La consultoria tecnològica Seidor ha deixat en suspens la cerca de soci financer que havia obert el 2021 perquè diu que disposa de prous recursos per fer realitat l’objectiu de duplicar la facturació del 2020 i assolir els 1.000 milions d’euros el 2025. No obstant això, la companyia, que la família Benito va fundar a Vic ara fa quaranta anys, tornarà a engegar el procés si es concreten algunes operacions importants que té en cartera, centrades en mercats exteriors.

La decisió té lloc després del fort creixement del 2021, que va tancar amb unes vendes de 606 milions d’euros, un 29,5% més que el 2020, any en què les xifres de l’activitat es van estancar: “Tornem als dos dígits de creixement i tenim prous recursos per abordar l’objectiu previst. Reiniciarem les converses si veiem que ens pot ajudar per fer un salt important”, va manifestar el conseller delegat de la consultoria, Josep Benito, en la presentació de resultats el 4 de maig passat.

El 68% de la facturació és atribuïble al creixement orgànic -“La pandèmia ha accelerat la inversió en tecnologia d’empreses i institucions per digitalitzar els negocis”, justifica Benito-, mentre que el 32% restant ve com a conseqüència d’adquisicions corporatives: un total de cinc el 2021 que se sumen a les dues del 2020.

Seidor és present en quaranta mercats, però el 67% de la facturació encara l’obté a l’Estat espanyol –on diu que és la primera consultoria tecnològica de capital local– i el 27% a l’Amèrica Llatina, sobretot al Brasil, Xile, l’Argentina i el Perú. Aquest any es vol posar el focus especialment en Àsia, els Estats Units, el sud d’Europa i el nord d’Àfrica.

Josep Benito va situar la gestió del talent com un dels eixos estratègics de la companyia, que inverteix uns 700.000 euros en plans de formació de carreres tecnològiques. Seidor disposa d’una plantilla de 6.500 treballadors que creix constantment, i s’espera superar els 7.000 en acabar aquest any. L’activitat de la consultoria ha estat sempre molt vinculada als seus socis tecnològics (principalment IBM, SAP, Microsoft i Adobe, però també Salesforce, Google, AWS, Cisco, Lenovo i HP). Ara volen reforçar el producte propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.