Gran angular

Àngels sense ales i amb els peus a terra

Lourdes Carbó orquestra i forma persones que faciliten als més rics del món el dia a dia de la seva vida privada

Manegen temps, emocions i informació, mai tasques concretes
El ‘personal angel’ fa qualsevol gestió que sigui legal i moral
Lourdes Carbó
CEO d’Alberta La Grup
Tenim recursos infinits per aconseguir allò que els clients volen
Arantza Fabregat
Alumna de TLI

The Lifestyle Ins­ti­tute forma per­so­nal angels exclu­sius per a per­so­nes també exclu­si­ves. Va ser creat el 2021 per Lour­des Carbó, cofun­da­dora i CEO d’Alberta La Grup, la pri­mera agència de Bar­ce­lona, i de les poques que hi ha al món, espe­ci­a­lit­zada en per­so­nal angels, homes i dones que donen assistència holística als HNWI i als UHNWI (high i ultra hight net worth indi­vi­du­als), és a dir, indi­vi­dus amb patri­moni net alt o ultra­alt, aquell 1% de la població mun­dial a qui es qua­li­fica de mega­rics.

Tre­ba­llen amb molta dis­creció, però amb una cre­a­ti­vi­tat i eficàcia abso­lu­tes. S’espera d’ells un ser­vei glo­bal i efec­tiu. “Aju­dem indi­vi­dus o famílies en l’orga­nit­zació de les seves vides pri­va­des. Són per­so­nes o famílies que neces­si­ten molts satèl·lits perquè la seva vida pri­vada fun­ci­oni cor­rec­ta­ment”, comenta Carbó, que pun­tu­a­litza que els seus cli­ents tenen entre cinc –el que menys– i quinze –el que més– cases al vol­tant del món, “que han d’estar a punt per quan les neces­si­tin”.

Però quina és la funció dels per­so­nal angels? La res­posta de Carbó és clara i con­tun­dent: “Fem qual­se­vol gestió que sigui legal i moral.” Explica que tre­ba­llen coor­di­nats amb els equips de les famílies o indi­vi­dus, és a dir, que actuen har­mo­nit­zats amb xofers, mai­na­de­res, cui­ners, major­doms, house mana­ger i qual­se­vol altre tipus d’assis­tents. Mai, però, s’ocu­pen de la part cor­po­ra­tiva (nego­cis), ni assu­mei­xen les fei­nes que per­ta­nyen als mem­bres dels equips de les famílies per a les quals tre­ba­llen.

“Són gent que viat­gen sense male­tes, però han de tro­bar-se tot allò que cal quan arri­ben al destí. Nosal­tres sabem qui­nes són aques­tes coses i fem que siguin allà on han de ser”, comenta Carbó.

Alberta La Grup.

Al llarg dels seus quinze anys de vida, Alberta La Grup ha tin­gut al vol­tant de 300 cli­ents de 28 naci­o­na­li­tats –un 5% de l’Estat espa­nyol i també algun català–, molts dels quals con­ti­nuen con­fi­ant en els seus ser­veis. Entre ells, espor­tis­tes d’elit –fut­bo­lis­tes i ten­nis­tes, sobre­tot–, inver­si­o­nis­tes, famílies amb grans patri­mo­nis... Tot aquell que formi part de l’1% de la població més rica del món.

“És un estil de vida. Els diners no són impor­tants quan has de satis­fer les seves neces­si­tats. Per a ells, el temps és poder, no diner. Per tant, inten­tem avançar-nos a les seves neces­si­tats, entrem de pun­te­tes a casa seva i mane­gem el temps, les emo­ci­ons i la infor­mació. En cap cas, ges­ti­o­nem tas­ques”, explica Carbó.

La fun­da­dora d’Alberta La Grup va tre­ba­llar durant més de deu anys com a secretària de la pre­sidència per a una família empresària cata­lana. Un bon dia, el seu cap es va ven­dre l’empresa i va mar­xar als Estats Units, i ella es va que­dar sense feina. “Lla­vors vaig deci­dir fer el pas. Havia des­co­bert l’ofici de per­so­nal angel a Lon­dres i s’assem­blava bas­tant al que jo havia estat fent durant una dècada. Així que vaig capi­ta­lit­zar l’atur i, amb el meu marit, en Juan Anto­nio, vam crear l’empresa i vam començar a tre­ba­llar amb tres cli­ents, entre ells, el meu antic cap.” Era el 2007. A hores d’ara, Alberta La Grup té dotze per­so­nes en plan­ti­lla i més de trenta col·labo­ra­dors fre­e­lance que tre­ba­llen amb ells de manera fixa.

Davant la difi­cul­tat de tro­bar emple­ats que puguin actuar de per­so­nal angels, va deci­dir crear l’ins­ti­tut i for­mar-los. Ofe­reix dos pro­gra­mes, de cinc mesos de durada: el Post Gra­du­ate - Diploma PA, per ini­ciar-se en la pro­fessió, amb més de 22 assig­na­tu­res en les quals s’entre­nen més de 137 habi­li­tats; i el Pro Pro­gram, per actu­a­lit­zar, millo­rar o ampliar els conei­xe­ments ja adqui­rits. La ter­cera edició dels pro­gra­mes començarà l’octu­bre vinent, i el comitè d’admissió triarà entre tots els sol·lici­tants qui ocu­parà les dotze úniques pla­ces dis­po­ni­bles en el post­gra­duat.

Arantza Fabre­gat és una jove de 32 anys, veneçolana, que està fent el post­gra­duat a The Lifestyle Ins­ti­tute. Ja feia de per­so­nal angel, però volia adqui­rir més habi­li­tats “i ampliar la lli­breta de con­tac­tes”. Asse­gura que “resol­dre pro­ble­mes i situ­a­ci­ons límit” és la seva vocació. Sobre la pro­fessió, comenta que els cli­ents “són molt exi­gents”, però que tenen “recur­sos infi­nits per acon­se­guir allò que volen”. Per això, rebla: “Dis­po­sar d’una per­sona com nosal­tres al cos­tat, els obre un món infi­nit, perquè ges­ti­o­nem les seves expec­ta­ti­ves. Tenim un peu al cel i l’altre a la terra”, i això els fa espe­ci­als. Això sí, sem­pre amb res­pecte, hones­te­dat i dis­creció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.