Empreses

Banc Sabadell impulsa la rehabilitació d’edificis

Els imports dels ajuts són limitats, així que cal accelerar el procés de sol·licitud
BS ofereix les millors solucions financeres als administradors de finques

Banc Sabadell acompanya els administradors de finques en el paper que juguen en la conscienciació i l’impuls de la rehabilitació d’habitatges entre les comunitats de propietaris que gestionen. A més, aprofiten l’avinentesa que ofereixen els fons europeus Next Generation (NGUE), que aposten per reformular la ciutat perquè sigui més sostenible, tot reduint la despesa energètica i fomentant l’ús de les energies renovables al parc immobiliari espanyol.

Banc Sabadell ofereix les millors solucions financeres als administradors de finques, tant pel que fa a l’operativa diària, amb comptes corrents en condicions molt competitives, com per al finançament de les obres de rehabilitació que puguin requerir les comunitats de propietaris, a les quals se’ls ofereix una gamma de préstecs específics. D’una banda, hi ha el préstec projecte inicial CCPP, concebut per finançar el cost del projecte, el llibre de l’edifici i les llicències necessàries en un termini de fins a tres anys. A més, hi ha el préstec rehabilitació CCPP, amb un finançament de tres a deu anys, destinat a la millora o la regeneració de l’edifici.

El programa de rehabilitació d’habitatges és un programa dotat amb 1.994 milions d’euros i, a banda de marcar-se com a objectiu la reducció de les emissions de CO2 del parc immobiliari i millorar l’eficiència energètica dels edificis, també cobeja la revaloració dels immobles i generar ocupació en el sector de la construcció. Aquesta iniciativa posa el focus tant en les comunitats de propietaris com en els particulars propietaris d’un habitatge.

El programa ofereix diverses opcions, que poden ser tant en ajuts a fons perdut com en deduccions fiscals. Pel que fa a la primera opció, hom pot demanar una subvenció per realitzar unes reformes que es tradueixin en un estalvi energètic d’entre el 30 i el 45%, amb un percentatge màxim del 40% en el cost de l’actuació, que no pot superar els 6.300 euros d’import. Les reformes per assolir un estalvi energètic entre el 45 i el 60% podran rebre una subvenció del 65% de cost, amb un import màxim de l’ajut d’11.600 euros. Les reformes amb estalvi energètic superior al 60% admeten una subvenció del 80%, amb un import màxim de 18.800 euros. En el camp de deduccions fiscals per a particulars, podran gaudir d’un 20% per tal de reduir un 7% la demanda de calefacció i refrigeració; un 40% si l’actuació programada abasta tot el conjunt de l’edifici i es pot assolir un estalvi del 30% a l’indicador de consum d’energia primària o s’aconsegueix millorar la qualificació energètica de l’edifici, tot assolint les lletres A o B, d’eficiència màxima. Val a dir que els imports són limitats per a cadascuna de les convocatòries dels ajuts, cosa que fa necessari accelerar el procés de sol·licitud.

Banc Sabadell, a través de la seva Direcció de Segment de Col·lectius Professionals, que s’encarrega de mantenir un vincle directe amb els col·legis professionals, i així conèixer de primera mà qualsevol necessitat que puguin tenir, manté un conveni amb la majoria de col·legis professionals dels administradors de finques. En aquests moments, al voltant del 50% dels administradors de finques d’Espanya són clients de Banc Sabadell. El banc ja fa una dècada que treballa amb aquest col·lectiu, i el vol seguir acompanyant en un moment crucial com l’actual.

Val a dir que en el global de la geografia espanyola, al voltant del 50% dels habitatges es van construir abans del 1980, fet que dona una idea de la urgència de posar al dia el parc immobiliari d’acord amb els nous paradigmes de sostenibilitat. En general predomina la poca eficiència: el 81% dels edificis tenen etiquetes E, F o G pel que fa a emissions, i el 85%, etiquetes E, F i G quant a consum energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.