Política

El Consell per la República crida a escoltar “l’èxit rotund” de la manifestació de la Diada

L’entitat reclama que no es continuï governant les institucions “al marge d’aquesta realitat tan contundent”

Lamenta les “crides a la desmobilització” però celebra que “han fracassat de manera estrepitosa”

El Consell per la República (CxRep) ha celebrat aquest diumenge “l’èxit rotund” de la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Barcelona per la Diada, que ha reunit 150.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 700.000 segons els organitzadors.

L’entitat liderada per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reclamat que “tothom” tingui “en compte” aquest èxit. El Consell considera que els manifestants han llançat un missatge “nítid” que “tant la política com les institucions” han “d’escoltar”.

“No poden continuar fent política ni governant les institucions al marge d’aquesta realitat tan contundent, d’aquesta força mobilitzadora que ningú més a Catalunya té capacitat d’aglutinar”, assegura el Consell en un comunicat.

A més, l’entitat lamenta les “crides a la desmobilització i l’intent d’estigmatització del moviment independentista”, sense les quals creu que el resultat de la manifestació “encara hauria estat més espectacular”. No obstant això, celebra que aquests intents “han fracassat de manera estrepitosa”, motiu pel qual en convida els autors a “una reflexió seriosa”.

A parer seu, la “legalitat” i “legitimitat” del referèndum de l’1-O i de la declaració d’independència posterior són “a la base” del procés d’independència. És per això que anima a no abandonar-lo “fins al reconeixement internacional de la República Catalana”.

El CxRep conclou que aquells “qui volien girar full i oblidar que hi ha un mandat democràtic a culminar” avui han rebut “un bany de realitat” que s’ha expressat “de manera massiva, inclusiva i transversal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.