Eines

Encara no coneixes el servei CIDOEmpreses?

El portal web CIDO, de la Diputació Barcelona, amplia els seus serveis dirigits a les empreses

Amb la voluntat de facilitar un accés ràpid i gratuït als recursos econòmics i d’informació que el sector públic posa a disposició de les empreses de Catalunya, la Diputació de Barcelona ha desenvolupat el servei CIDOEmpreses, que forma part del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO).

CIDOEmpreses dona accés als ajuts convocats per les institucions del sector públic i també informa sobre les seves necessitats de compra de béns i contractació de serveis. A més, proporciona la normativa local reguladora de les activitats econòmiques i els convenis col·lectius.

Les empreses subscrites a aquest servei del CIDO reben alertes personalitzades en funció de la seva mida (pimes, professionals, autònoms, etc.), de la seva activitat empresarial (béns i/o serveis que comercialitzen i/o produeixen) i de la seva localització. I en base a aquest darrer paràmetre, el CIDO selecciona específicament els ajuts i la normativa de les institucions públiques que donin servei al territori on estigui ubicat el negoci.

D’altra banda, CIDOEmpreses s’adreça també a totes aquelles institucions públiques i privades compromeses amb l’assessorament i l’acompanyament al teixit empresarial, que poden actuar com a prescriptors o intermediaris.

Un únic cercador

Creat fa més de 25 anys, el CIDO treballa per difondre i facilitar l’accés a la informació publicada als diaris i butlletins oficials, així com a d’altres fonts oficials, que afecten l’àmbit territorial català; i no només per a les empreses, sinó també per a la ciutadania. És per això que la plataforma reuneix de manera organitzada i funcional la informació de l’administració pública del territori en un únic cercador.

En concret, el CIDO vol ser un servei de difusió de la informació pública, de qualitat, per garantir a tots els ciutadans el dret i el lliure accés a aquesta informació, i així contribuir, també, a la transparència en l’àmbit de l’administració pública.

D’aquesta plataforma destaca l’entorn d’usuari El meu CIDO, que facilita la consulta de la informació que recull el cercador: d’una banda, permet desar les cerques més freqüents o una fitxa específica, per exemple; i de l’altra, ofereix l’opció d’activar un servei molt útil d’alertes de novetats via correu electrònic.

En línia amb l’aposta de la Diputació de Barcelona per posar les seves dades en obert, des del CIDO es facilita també l’explotació directa d’aquestes dades, tant les de la mateixa Diputació com les d’altres organismes públics, a pàgines web que necessitin oferir aquesta informació: https://dadesobertes.diba.cat/dades-obertes/documentacio-tecnica/api-cido .

Més informació a cido.diba.cat

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.