Empreses

Banc Sabadell celebra els Principis de Banca Responsable

El banc mobilitza 65.000 milions en finançament sostenible
Tres-cents bancs han signat els Principis de Banca Responsable

Banc Sabadell s’ha sumat a la celebració dels Principis de Banca Responsable promoguts per la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient PNUMA (UNEP FI), que ha complert tres anys.

Actualment, al voltant de 300 bancs ja han signat els Principis de Banca Responsable, que equivalen al 50% dels actius bancaris globals. Aquests principis suposen el primer marc de referència global que defineix el paper i les responsabilitats del sector financer per construir un futur sostenible.

Fa tres anys, uns 130 bancs d’arreu del món, entre els quals hi havia Banc Sabadell com a signatari fundador, van signar els Principis de Banca Responsable, tot adoptant el compromís de comprometre l’estratègia del negoci bancari amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l’Acord Climàtic de París. Es van fixar sis principis comuns: alineament, impacte, clients, grups d’interès, governança i objectius, i transparència i responsabilitat, a través dels quals les entitats es comprometen a actuar de manera sostenible.

Explica Elena Carrera, directora de sostenibilitat de Banc Sabadell: “A Banc Sabadell continuem treballant, juntament amb la resta de signataris, en el desenvolupament de les finances sostenibles, amb el compromís d’impactar positivament en la societat i el planeta, tot facilitant el finançament de la transició als nostres clients i la canalització de recursos tant en la mitigació i l’adaptació al clima, com en l’impuls de l’economia circular i el foment del desenvolupament social.”

Ben conscients que el sector financer és un actor clau a l’hora de donar resposta a les demandes de la societat i el planeta, Banc Sabadell continua avançant en l’alineament de la seva estratègia ESG, tot prioritzant cinc ODS i desenvolupant accions per a la resta dels objectius, amb la voluntat d’accelerar la consecució de l’Agenda 2030. Segueix reforçant la seva col·laboració en els principals marcs de caràcter nacional i internacional.

Pel que fa a l’impacte, el banc ha dissenyat Sabadell Compromís Sostenible, que integra la visió de futur dels compromisos ambientals, socials i de governança, amb el focus en quatre eixos estratègics: l’entitat, els seus clients, els inversors i la societat.

Com a agent clau per impulsar la transició dels seus clients cap a una economia més sostenible, el banc està mobilitzant 65.000 milions d’euros en finançament sostenible entre els anys 2021 i 2025, amb solucions concretes en energia renovable, eficiència energètica i mobilitat sostenible. Per a aquesta tasca, disposa de gestors especialitzats i ha desplegat un equip d’especialistes en fons europeus i sostenibilitat. A més, ha desenvolupat una àmplia oferta ESG de solucions end-to-end.

També ha fet una anàlisi sobre materialitat per tal de saber què pensen els seus grups d’interès de l’adaptació de l’estratègia a l’entorn regulador i de mercat. Amb la creació de la Direcció de Ràting i Divulgació de la Sostenibilitat reforça la interacció i transparència de la comunicació.

En matèria de governança, s’ha enfortit l’estructura de govern ESG amb la creació de la Comissió d’Estratègia i Sostenibilitat, que té com a missió impulsar l’estratègia de sostenibilitat. A més, un Comitè de Sostenibilitat fa el seguiment del pla de finances sostenibles i una direcció de sostenibilitat. El consell d’administració ha actualitzat la política de sostenibilitat i ha aprovat polítiques relatives als drets humans i el risc climàtic. Així, Banc Sabadell reforça la seva ambició davant els reptes ESG.

Adherit a l’NZBA per ser neutrals

Banc Sabadell s’ha adherit a la iniciativa Net Zero Banking Alliance (NZBA), el compromís de la qual implica adaptar les carteres de crèdit i inversió a la ruta de la descarbonització, per arribar a la neutralitat el 2050 com a data límit, tot responent al que volen els seus grups d’interès i a l’adaptació a la regulació i al mercat.

En relació amb la transparència i la responsabilitat, el banc ha ampliat la seva comunicació amb el llançament del seu marc ESG “Sabadell Compromís Sostenible”, amb el qual defineix els objectius i les actuacions per a diferents grups d’interès. Per avançar en els seus compromisos, també ha intensificat la seva divulgació anual del TCFD (Task Force on Climate-Related Financial Disclosures) de riscos i oportunitats vinculats al canvi climàtic i ha sostingut els continguts del seu estat d’informació no financera amb marcs de referència com el Global Reporting Initiative (GRI).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.