Política

estat espanyol

Una trama de corrupció esquitxa el PSOE a tocar de les municipals

La dreta i l’extrema dreta espanyola acorralen els socialistes pel ‘cas Mediador’ en plena precampanya electoral

Creix l’escàndol pel cas Mediador, una trama de tràfic d’influències que esquitxa al PSOE que involucra l’exdiputat socialista per Canàries Juan Bernardo Fuentes, conegut com el ‘Tito Berni’. Festes, drogues i entregues de diners, són alguns dels elements de la trama, que ha dut a la cambra baixa espanyola a endurir les normes i a partir de demà tots els diputats estan obligats, via grups parlamentaris, a presentar un llistat amb les dades de les persones que entrin sota la seva responsabilitat al Congrés, segons va informar l’agència Efe. La mesura arriba després d’haver-se publicat que la cambra baixa havia estat el centre de les negociacions de la trama.

Presumptament, com recull l’agència Efe, Bernardo Fuentes, que va dimitir com a diputat en esclatar el cas, el 14 de febrer passat, era el cap de la trama i presumptament rebia comissions per part d’empresaris a canvi de subvencions o contractes públics, agilitar llicències o frenar inspeccions, entre altres coses. Aquestes comissions eren dipositades en els comptes de l’Associació Esportiva Vega de Tetir, que Fuentes Curbelo presidia.

El cas ha esclatat en el pitjor moment pel PSOE, a tres mesos només de les eleccions municipals i autonòmiques i ja està contaminant la precampanya. Els socialistes s’han mostrat contundents i asseguren que si Fuentes ha comès un delicte, ha de pagar. Però, la dreta i la ultradreta espanyola no han perdut oportunitat i s’han llançat sobre els socialistes. Avui, els han acorralat i els han demanat explicacions. Socis d’investidura de Pedro Sánchez com Compromís i ERC han avançat que estan disposats a donar suport a una comissió d’investigació, mentre que Cs ha demanat al PP que la registrin alhora que parlen amb el Grup Mixt per impulsar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.