Política

política

Aragonès fa viatge oficial a Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile

Acompanyat de la consellera d’Acció Exterior, tindrà trobades institucionals, econòmiques i també de memòria històrica i drets humans durant la setmana que ve

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, farà a partir de dissabte un viatge oficial de deu dies a Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile acompanyat de la conseller d’Acció Exterior, Meritxell Serret, per reforçar la relació política, econòmica i cultural amb aquests països segons ha informat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la compareixença posterior al Consell Executiu d’aquest matí.

L’agenda presidencial estarà centrada també en la cooperació per la pau, la memòria històrica i els drets humans i Aragonès tindrà reunions institucionals amb membres dels governs d’aquests països però també responsables regionals i municipals. Està previst que president i consellera tornin a Catalunya el 21 de març.

La visita a Amèrica del Sud començarà a Colòmbia aquest diumenge 12 on es reuniran amb activistes de cooperació i defensa dels drets humans però també amb representants institucionals i empresarials. Les reunions institucionals continuaran a Uruguai el dia 15. Dijous 16 Aragonès inaugurarà la nova delegació del Govern al Con Sud i signarà un conveni de cooperació amb la província de Buenos Aires, a la Plata. Junt amb representants d’entitats de defensa de drets civils i polítics, el president també participarà en l’acte “Argentina-Catalunya. Drets humans. Una lluita compartida” però també mantindrà reunions d’àmbit econòmic.

El viatge finalitzarà a Xile coincidint amb el 50è aniversari del cop d’estat contra el govern de Salvador Allende i Aragonès participarà en diversos actes sobre memòria històrica, per exemple, un homenatge al cantautor Victor Jara i a l’artista d’origen català Roser Bru, exiliada durant el franquisme. A Xile també es faran reunions amb representants econòmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.