Política

guerra a ucraïna

La UE destinarà dos mil milions d’euros a enviar munició a Kíiv

Les forces russes asseguren controlar la meitat est de Bakhmut

Els ministres de Defensa de la UE han arribat aquest dimecres a la tarda a un principi d’acord, durant una reunió informal a Estocolm, per mobilitzar dos mil milions d’euros del pressupost comunitari amb l’objectiu d’accelerar l’enviament de munició d’artilleria a Ucraïna, van informar les agències. En els últims dies les tropes ucraïneses que defensen Bakhmut han denunciat falta de munició. La ciutat és considerada un enclavament estratègic. “És una qüestió tàctica per nosaltres”, ha dit just avui el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, per justificar la seva decisió de mantenir les tropes a l’arrasada ciutat. En declaracions a la cadena nord-americana CNN, recollides per l’agència Efe, Zelenski ha advertit que si cau Bakhmut les forces russes tindran “via lliure” per avançar a l’est d’Ucraïna.

Sobre Bakhmut, el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assenyalat també avui que “no es pot descartar que la ciutat caigui a finalment a mans russes en els pròxims dies”. L’avís del secretari general de l’OTAN va arribar poc després que el responsable del Grup Wagner de mercenaris, que lluita al costat de Rússia, hagués anunciat que les seves unitats havien pres el control de l’est de Bakhmut. Aquesta informació, explica l’agència Efe, ha estat confirmada per l’Institut per l’Estudi de la Guerra (ISW, per les seves sigles en anglès) que fa un seguiment diari dels combats a Ucraïna.

D’acabar, doncs, confirmant-se la notícia i tota la zona a l’est del riu Bakhmutka està ocupada pels mercenaris russos, significaria que el Kremlin controla ja té assetjada prop de la meitat de la ciutat. D’altra banda, el secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, ha viatjat a la capital ucraïnesa, Kíiv, on s’ha reunit amb Zelenski.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.